danes pri nas koruzni žganci z mlekom (meni ena ljubših jedi) in pa za posladek smuti iz banane in borovnic
.
Jutri bodo pa za kosilo čufti v paradižnikovi omaki in pire krompir (če se slučajno moja konkretnejša polovica kaj ne premisli)
lučicadanes pri nas koruzni žganci z mlekom (meni ena ljubših jedi) in pa za posladek smuti iz banane in borovnic
.
Jutri bodo pa za kosilo čufti v paradižnikovi omaki in pire krompir (če se slučajno moja konkretnejša polovica kaj ne premisli)
lučicaPečene postrvi, krompirjeva solata, regrad.
Pri nama danes piščančje tortilije in zelena solata :)
PS: Je že kdo kdaj delal ješprenovo rižoto in kakšna se mu zdi?
LexieB| naor je napisal/a: |
Dekleta, kar tekmujete, katera bo lepše sestavila krožnik. Miška, zelo lepo! naor |
Hvala![]()
Danes: goveja juha, meso iz juhe (oplemeniteno s hrenom) s prilogo
skleda radiča
@LexieB, ješprenj je meni odlična zamenjava za riž.
lp
mzm
Danes pri naju: boranja in njoki, še malo je ostalo, bo jutri ena reciklaža ![]()
| LexieB je napisal/a: |
PS: Je že kdo kdaj delal ješprenovo rižoto in kakšna se mu zdi? LexieB |
Meni se zdi zelo dobra, dostikrat tudi zamenjam riž z ješprenom v polnjenih paprikah ali sarmi, dober je pa tudi sam z zelenjavo ali kar tako kuhan kot priloga. Tudi v riževih solatah lahko riž zamenjaš z njim (edino v ribji solati se mi le zdi riž boljši, ampak tudi to je stvar okusa).
Danes za kosilo: polenovka (uf, post za prste polizat).
Sonja
zame danes goveja juha s knedlni, mož pa včerejšno zloženko.
lp
danica85Včeraj: porova juha, rezanci z zelenjavo in rakci, repincl (motovilec).
Danes: hmmm, verjetno bodo piščančje bedre in nekaj zraven.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Zadnjih par dni ITAK da meni takooo ljubo TENSTANO ZELJE
, v različnih MBrando variacijah.
Zraven pa različne priloge:
- polenta
- riŽiBizi
- pz polžeki ![]()
- gobovi tortelini z ogromno gobove omake (itak da naše DOMAČE POHORSKE posušene gobice)
- kusKusič
Torek:
Nenapovedan obisk/prenečenje mojih dragih na Tinju;
- Kurja bedra v gobovi omaki
- Gobovi tortelini
- domači mlinic
- mešana SLASTNA SOLJAT
Včeraj:
- flajš KANDERLABER auf friđider (od moje drage maman. Mi vedno pripravi enih 10, pol pa lepo romajo v deep freez pa imam lepo za sproti. Jap. Sila ekonomičen sem, pje)
- gobovi torteliniki v gobovi omaki
- zelje kot že rečeno (narejeno na domači masti in slanini)
- podušena cvetač
- RUKOLA GENTILE SOLJAT. Njaaaam
Danes:
Maman št.2 časti in me vabi na nostalgično/hvaležno papico;
- JOTA!!!
- rukola soljat!
Danes bomo imeli pirine rezance z veliko zelenjave pečene v pečici in mešana solato.
Jutri pa bo gobova juha iz suhihn jurčkuv in ajdovi žganci.
tonskKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Orehova rolada

Ameriška jabolčna pita (American apple pie )