Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes kosilo za !tadolgo mizo":

gobova juha, goveja juha za rezanci, goveja juha z jetrnimi cmočki,

restan krompir, kvinoja s papriko, ješprenota s porom, grahom in korenčkom,

pečena račka, sv. rebrce in prata, pohani piščančji zrezki, govedina iz juhe,

radič, zelje in motovilec,

jajca na oko, rumovi polmeseci, baklava (božanska, samo je nisem delala jaz)

Balenka

Moje slike z zamudo:

tortica zacher za valentinovo

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 16. 2014 22:07

Trixi, zelo lepo! Tudi jaz sem naredila 2 sacher srčka (majhna, za vsakega 1), pa sem pozabila poslikat  to je bil moj prvi sacher poiskus, pa me ni prepričal, čeprav sem biskvit namočila mi je blo še vseeno presuho. To ni zame.

Ežoj je pa podlegel modni muhi - postal je vegetarjanec

Pri nas pa danes piščančji paprikaš in njoki.

JJ

Danes uživam doma, tako da so že pečena osja gnezda s skuto, za kosilo bo zelenjavna juha z jajcem, korenčkovi zrezki s kosmiči, ostanek solate od včeraj: cvetača, brstični ohrovt, korenje in druga solata iz mešanice radiča.

tabu

JanisJoplin je napisal/a:

JJ

Je hotel ravno jade prosit, da mu tofu prinese, pa ga je malo strah tistih njenih ...ker samo spodnji štuk haciende ogreva in bi živalce lahko zeblo .

Pri nas bo danes ostanek goveje juhe od včeraj, pa govedina iz juhe po trenutnem navdihu reciklirana, solata, sadje.

Ognjič

Ponedeljek:   

Lazanja (reciklaža vikendovih ostankov),   

rdeča pesa

Pozdravček!

Pri nas pa danes: z ocvirki zabeljen fižol, sivček, seveda, skleda radiča, motovilca, endivije, regrata in svežega zelja, s česnom in bučnim oljem, seveda, breskov kompot. Pozno popoldan  ali čaj, (kupljeni) krofi.

rimljanka

goveja juha s fritati

palačinke z marmelado/nutelo

anastazijab

JanisJoplin je napisal/a:

Trixi, zelo lepo! Tudi jaz sem naredila 2 sacher srčka (majhna, za vsakega 1), pa sem pozabila poslikat  to je bil moj prvi sacher poiskus, pa me ni prepričal, čeprav sem biskvit namočila mi je blo še vseeno presuho. To ni zame.

Pri nas pa danes piščančji paprikaš in njoki.

JJ

Jaz sacher večkrat pečem, tokrat sem v testo dala 85% temno čokolado in se je spekla bolje kot kdajkoli. Pa navlažila sem jo z domačim mareličnim kompotom, nekaj marelic sem zmiksala in dala v marelični džem, ki sem ga segrela in z vročim namazala. Nato sem pustila, da se je nekaj časa ohlajalo in po dolgem času namesto spet med topljenjem jedilne uporabila maslo. Okraševanje pa mi ni šlo najbolje, ker mi je vrečke skoraj razneslo. Ampak dobro pa je bilo. 

Danes bodo testenine z mesno omako, mešana solata, ostala je še rdeča pesa od včeraj. Tuhtam pa še ali bi skuhala še juho s kurkumo ali ne....mogoče ne bi bilo slabo, ko je tak zimski dan....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes krompirjeva solata z dodatkom cvetače in pečena piš. stegna.

tanjaj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti