Včeraj bil na obisku, kuhali drugi. Danes:
" frčafele " s orehi.
ežojVčeraj bil na obisku, kuhali drugi. Danes:
" frčafele " s orehi.
ežojGoveja juha z rezanci, pečeni kosi poščanca, rdeče zelje z jabolki, sv. kare z zelenim poprom v omaki, pečen krompir, redkev v solati , endivija s korenčkom
Za sladico skutini žepki z nutelo in marmelado .
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Piščančja juha, pečen krompir v pečici, naravno pečeni piščančji fileji in zeljnata solata
mišek, podobno razmišljam kot ti. Smo pred leti poskušali z jedilnkom za teden dni v naprej, potem sem šla s spiskom sestavin za ta jedilnik v trgovino, potem pa se je pojavila neka zelenjava, ki je na seznamu ni bilo, pa še kak bočnik poleg mesarja, da o idejah, ki so se v trgovini pojavile, ko sem kupovala, ne govorim. No, saj, glavnino sem kupila, a potem sproti improvizirala in je bila kuha užitek... Plana smo se držali le, ko so nam eno obdobje kuhali drugi, pa smo za dve družini naredili kvirni jedilnik za dva tedna, ker smo dve družini skupaj jedli. Samo nisem jaz kuhala pa smo se lahko plna držali ...
Nisem dovokj disciplinirana, da bi kupila le tisto, kar potrebujem za zapisan jedilnik, kaj šele, da bi se ga držala ...
Ni pa to tako zelo napak, če nimaš veliko časa.
Aja, po tistem zajtrku s pohanim pišekom smo za kosilo "potamanili" steake pa pečen krmpir, solata in vino pa itak zraven sodita.
mamamia
Danes pa smo imeli tapravo nedeljsko kosilo: kurja juha, (divji) zajčji ragu s kuhanim krompirjem in solata.

Danes: sirovi cmoki, sataraš, radič s koruzo, tapiokin puding
Prebranec,kaneloni z
, rdeč radič v solati z fižolom,pečena paprika,lisnati buhtlji,zdrobovo pecivo (Migla
).
Ja pa najvažnejše,
penina iz domačih logov.Pa malce
refoška.
Tudi jaz sem pred časom delal jedilnik za cel mesec vnaprej in dodal še kakih pet menijev za rezervo. Zdaj pa sem postal nediscipliniran in si jedilnik zamislim samo za nekaj dni vnaprej. Pogledam po vrtu, skrinjah in rastlinjaku ter kdo pride na kosil in se odločim.
Sicer pa danes: krvavice in kisla repa. Za sladico pa jabolčni zavitek iz skutnega testa.
Lp
tonskAAAAAAAAAA, nehajte me že enkrat rajcat s temi POHANCI. NESRAMNEŽI!!!! Da tudi g.EŽOJa in njegovih "FRČAFELAH" ne omenjam. Jejžeš.
Poredno, poredno. Nekako še vedno v precepu glede POHANJA, čeprav vem, da me tu in tam dobro in kvalitetno pripravljeno pohano bedro ali pa šnicl ne bo NITI ubil, niti razkrojil prebavnega trakta kaj šele naredil raka, but...still in my head.
SOBOTA:
- curry rižiBiži vrzi v ponev vse po navdihu riž z umešanim jajčkom
- tinstano zelje + radič
- pokuhana cvetača/brokoli
- en malega smetano/zelenjavne omake
VČERAJ:
- sveži ToRtElJiNi s pršutom in skuto
- česnovo/žajbljova omaka
- narezan gran padano
- cvetača/brokoli z domačim olifcem
- tinstano zelje
- deci rujnega
DANES:
- sveži ToRtElJiNi s pršutom in skuto
- česnova omjak brez žafrana. Genug ist genug!
- morska soljat s kokuruz
- cvetača/brokoli
JUTRI:
- Zelenjavna lazanja
- rdeča pesa
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Klasična pizza

Njoki s šampinjoni in modrim sirom