Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Rimljanka, hvala za pojasnilo! Upam, da je jed zaščitena, (tako, kot kranjska klobasa), ker sigurno polepša vsak krožnik. Verjamem, da je dobra tudi, če se je ohranila v izročilu. 

Katrca11

goveja juha z vlivanci, segedin iz govedine iz včerajšnje juhe, krompir , puding, diši pa tudi po jogurtovih miškah - seveda kuhajo oz. pečejo drugi

majaos

ežoj je napisal/a:

Danes:

ežoj

ežoj, pa daj no nehaj, če si božji, takega kosila ti sam ne moreš pojest, skrivaš nekaj zadaj, te bomo ujeli

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

V popoldanskem času, nisem imela volje za peglat, sem raje nekaj ustvarjala in pekla za mojega termitka, bom brez problemov spet lahko kaj brala ponoči, najbolj všeč pa mi je tista reklama, ki pravi: In spala bi cel dan.....

Babka, veš koliko lepega bi zamudila, če bi spala cel dan!?

Za kosilo sva imela na izbiro: joto in prežganko s popečenim polnozrnatim toastom. Jaz sem izbrala slednje. Tudi skuhala sva vsak svojo jed.

naor

Danes cvrtje: vadim flancate za pusta, da pa ne bo šlo olje v izgubo, gredo potem noter še šampinjoni in cvetača. Tatarska omaka pa tudi že čaka v hladilniku. Bodo jetra pač morala malo potrpeti.

Sonja

Sem tudi jaz danes premišljevala, kako bi eno pišče pohala in zraven naredila krompirjevo solato z gorčico in majonezo, potem sem pa pogruntala, da ideja ni dobra, ker bi za mojega morala narediti nekaj drugega, in tako je nastala rižota, nekaj med all dente in spacano... no za pojesti je bilo, prav nič ni ostalo

Skratka danes je kosilo popolnoma uspelo, končni smo vsi jedli kislo zelje ( je bil izvor odličen, ga moram naslednjič pohvaliti), tudi pečenice, celo ajdovi žganci z dodatkom krompirja in ocvirki so šli. Lakota je bila prehuda, le sladica je ostala za slikat. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

In takole je potem nastalo popoldansko pecivo in sadje z marcipanom, za mojega , zame pa dve cigaretki, limonada in pozitivna misel

@naor- tudi meni je prežganka ena najljubših juh. če ne najboljša.

@limnol- tole se dobro bere. jaz sem, dokler mi ni crkno termostat na fritezi in sem jo zabrisal v smeti mel sledeče najraje. Najprej sem ocvrl pičšanca in to itak s kožo vred, pol cvetačo, pommes al pa kr tako krpmpir v kosih in na koncu jabolka v testu. Ne vprašaj kok tatarca pa majoneze je šlo, ker mi nerodno povedat. Vse sem cvrl v istem olju in nikdar se ni poznalo, da bi se okusi mešali. Davno let nazaj je mama imela neke obiske in so bli tako lačni, da so vse napisano pojedli oz. smo in potem smo še ribe pa faširane cvrli na midnight snack. Ne vprašaj kako je kuhinja zgledala. Paniranje, pivsko testo itd. To blo skor kot petek trinajsti kaj je bilo posod pa drobtin,moje in vsega.

Jbilo pa mega dobro vse in kljub temu, da sem vse cvrl v istem olju se ni navzelo.

preprost

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti