Goveja juha z vlivanci, polnozrnati riž z zelenjavo, kosi piščanca, file sv. ribice, zeljna solata, črna redkev v solati, jabolčna pita
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Mango cheesecake brez peke
Goveja juha z vlivanci, polnozrnati riž z zelenjavo, kosi piščanca, file sv. ribice, zeljna solata, črna redkev v solati, jabolčna pita
Kjer je volja, tam je pot. Trixi| babka1951 je napisal/a: |
A veš kaj, mamamia ? Ko tole gledam in berem, si vedno govorim, bom naredila enkrat, ko bom sama doma. Pa tistega enkrat, ni in ni...daj naslednjič en košček k meni pošlji
|
Ti samo povej, kje si, pa pošljem ... ta rebrca so tudi hladna odlična ![]()
Tudi jaz ti z veseljem povem kje sem doma za tako pošiljko ![]()
![]()
![]()
![]()
[citat=--ežoj--]
jade[/citat]
Ma jade, skor ne morem verjet, a ti sploh znaš skuhat kaj slanega? Jaz sem si zmeraj nekako predstavljal, da je pri vam kosilo: za predjed, drobni kolački, za glavno jed ene dve sorte tort, za posladek pa bobi palčke, to vse glede na tvoje ustvarjanje videno v raznih albumih ( mlajši člani kulinarike, mal pobrskajte po albumih od jade )
Še dobro, da ti je un petelinček bolj gosposke sorte, če bi ne bilo tako bi mu dve kure vsekakor bilo premalo, tebe bi pa obtožili mučenja živali.
![]()
ežoj[/citat]
Ne moreš verjamet ampak kuham vsak dan, pa redko je sladica zraven. Drugače ne sekiraj se za petelinčka, nič mu ni hudega, ker 2 petelina kraljujeta 20 damam. ![]()
Jutri in pojutrišnjem bo pa ričet, kuhan na šporhetu na drva (to sicer nima veze samo hvalim se, da ga imam...
)
PS: še dobr, da nism slikala piškotov, ki sem jih pekla za božič, potem bi res mislili, da samo sladkarije jemo...
jade
Pri nas pa danes goveja juha z rezanci, pečena vratovina in pečen krompir (oboje v pečici), endivija in radič s fižolom in česnom. Za sladico kot očitno mnogi danes - jabolčna pita.
Jutri pa tortilje in solata.
JJ| testeninca je napisal/a: |
Tudi jaz ti z veseljem povem kje sem doma za tako pošiljko
|
Zmenita se pa pridita obe kar k meni, pri nas so vrata vedno odprta ...![]()
Danes sva si bila edina (kdaj si pa nisva), da je bila zagotovo najslabša jed, kar sem jih kdaj pripravila. Kishka (poljska krvavica) je bila obupno premastna, premalo začinjena in premalo slana. Praženo kislo zelje je bilo jasno odlično. Dobra stran: Krvavice se mi ne motajo več po glavi.
Okus sva si popravila z dušenimi hruškami z grškim jogurtom in žajbljevim medom (delno po receptu mamamie). ![]()
Zdaj vsaj en teden presnojedstvo.

Vanja
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Včeraj kljub ničli zunaj, kuskus z zelenjavo z žara in kosom piščančjih prsi, prav tako z žara.
Danes in jutri: Jota z andouille dimljeno klobasico.
|
Vanja, skos te hočem vprašat, pa pozabim: a si prepričana da si tukaj jedla kus kus? Meni je to bolj podobno quinoi.
ežojPonedeljek:
![]()
Piščančji paprikaš s sojo, ščipanci; 
solata: zelje, radič, brokoli
Pozdravček!
Danes bučna rižota s panceto in domačimi nesladkanimi suhimi slivami, solata.
Jutri bivolja mocarela + pršut in solata, mandarine
Sreda: zelenjavna juha z žličniki, ananas
Četrtek: Bucatini z amatriciana omako, sadje
Petek: na hitro popečeni piščančji fileji in solata
Sobota: izlet, kuhajo v Antico Spazzacamino v Trstu :)
Nedelja: fettuccine s paradižnikovo omako s klobasicami, solata, jabolčna pita
LP
Saša
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Mango cheesecake brez peke

Burito palačinke z lososom