Danes, goveja juha,piščanec,sv. zreski,pečen krompir, rdeča pesa,
jabolčni zavitek.

Lečina juha in krekerji iz polente
Danes, goveja juha,piščanec,sv. zreski,pečen krompir, rdeča pesa,
jabolčni zavitek.
Pri nama pa danes zelenjavna juha z domačimi rezanci in
, tenstan
,
v omaki in
skleda radiča in regrata.
Ena pa juho z kvinojo, v kosih
z rožmarinom in polivko iz česna v olivnem olju, solato brez vsega in vložene bučke. za sladico pa vanilijev puding kuhan na mandeljevem mleku.
Pa seveda kozarček
, samo midva.
Za sladico pa se peče štrudelj iz domačih jabčkov.
irena
Juha, ocvrti puranji zrezek, riž, francoska solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Pri nas danes goveja juha, krompirjeva musaka z mletim mesom in zelenjavo, radič v solati
sladkamo se pa z jabolčno-skutnim štrudljem še od včeraj.
Ker sem pomotoma namesto mletega mesa iz skrinje vzela goveje zrezke, sem ob tem, ko se je pekla musaka naredila še zrezke v omaki, tako da bodo verjetno jutri pa špecli in solta zraven;
v torek bo kislo zelje- tudi že kuhano in matevž.
tabuPražen krompir, glaziran konrenček, pečen zrezek ,zeljna solata, kasnje skutni krofki.
tanjaj| majaos je napisal/a: |
Danes bo enaka juha kot prejšnje dni - tokrat z vlivanci, naravno pečeni puranji zrezki, riž, zelenjava pa kuhano zelje oz. sveža solata zame
|
... in čokoladni puding ![]()
| jade je napisal/a: |
Goveja juha z nudlčki, krvavice, pečena svinjska rebra, matevž, kisla repa, jabolčni zavitek.
|
Ma jade, skor ne morem verjet, a ti sploh znaš skuhat kaj slanega? Jaz sem si zmeraj nekako predstavljal, da je pri vam kosilo: za predjed, drobni kolački, za glavno jed ene dve sorte tort, za posladek pa bobi palčke, to vse glede na tvoje ustvarjanje videno v raznih albumih ( mlajši člani kulinarike, mal pobrskajte po albumih od jade )
Še dobro, da ti je un petelinček bolj gosposke sorte, če bi ne bilo tako bi mu dve kure vsekakor bilo premalo, tebe bi pa obtožili mučenja živali.
Pri meni danes frčafele ( ali nekaj podobnega ) kuhane ............... ja seveda so kuhane pol ure a ne kot piše na ovitku 10 min, to je za al dente, kot bi rekla ena moja kulinarična prijateljica, al dente pomeni zobe polomit ( pride od glagola al kar pomeni polomiti in dente, kar pomeni zob )):
Šalčke več ne slikam, kakorkoli obrnem ona reče: moja je lepša.
![]()
Haha, danes se mi samo smeje.![]()
Danes nič juhe, je bila bučna juha iz hokaido buče dva dni na sporedu. Zato samo pečen pujsek, tenstan krompir, zeljnata solata s fižolom.
Za sladico pa veliko dobre slovenske narodno zabavne glasbe.
![]()
Danes:
lp
mzmVčeraj malo drugačna goveja rižota z dodatkom suhega feferona in prekajene paprike
in skleda mešane solate.
Danes pa pita krompiruša, za sladico spekla belo pecivo iz baze in jabolčno pito.
Lp
ursiiiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lečina juha in krekerji iz polente

Pad Thai s piščancem