juha iz vrečke, pečen piščanec, restan krompir, zelena solata
Balenka
Rižek z lososom
juha iz vrečke, pečen piščanec, restan krompir, zelena solata
BalenkaPri nas včeraj bujta repa in pečenice,
danes cvetačna juha, pečeni puranji zrezki, zapečena cvetača s porom in sirom, zelje in ohrovt v solati,
vmes pa se je za jutri skuhala enolončnica - zelenjava, suho meso, leča, kvinoja.
Mogoče še kaj spečem proti večeru, da bo jutri za zraven.
tabu
Še kostna juha, zelenjavna juha, prebranec, pleskavica, kajmak, jabolčna pita. In veliko dobre volje!![]()
![]()
![]()
![]()
Mi smo pa danes zajadrali v divjačinske vode: stegno srne v divjačinski omaki (ja kakšni pa? ![]()
), polenta z zelišni, motovilec v solati, in za konec eno preprosto čokoladno pecivo (navaden čokoladni biskvit, maslena čokoladna krema in malo sladke smetane na vrh)
štrudelj z bučkami
pecivo z orehi, pehtranom (slika še iz lagerja od zadnjič enkrat :)
- Žena, kaj si danes pripravila za kosilo?
- nič
- to je bilo tudi včeraj!
- ja, včeraj sem pripravila za dva dni!
upssss, se opravičujem, sem v napačni temi!
![]()
Danes smo imeli kosilo v gostilni. Bilo je zelo dobro in bilo je preobilno, ampak, što se mora, nije teško![]()

Danes: skutini svaljki, piščančje meso z zelenjavo, solata, adamovo kokosovo pecivo (brez jajc in mleka)
Danes enako kot včeraj, se pravi golaž, le da je namesto polente bila pašta, ker pa je v nedeljo poceni štrom, je treba kaj spečt
, na primer eno orehovo pecivo
Ste vedelli, da obstajajo luštkani orehi? ![]()
lp
mzmNedelja:
![]()
Kmečka pojedina (rusko zelje
, kuhana
krača, pečena
rebrca, krvavice,
pečenice) beli žganci; skutno-jabolčna pita; tortica;
, ![]()
(Foto sessiona kosila ni bilo, preveč navzočih...)

Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rižek z lososom

Takosi iz vlečenega testa – s trgano govedino, salso in pico de gallo