Dragička, čestitam, lepa pita! Tale mreža si zasluži čisto desetko! ![]()
![]()
Dragička, čestitam, lepa pita! Tale mreža si zasluži čisto desetko! ![]()
![]()
šara, domači krompirjevi svaljki z gobovo omako, skleda solate
| tonsk je napisal/a: |
Po kavici pa sprehod po snegu. tonsk |
Mejduš, sem ti fouš![]()
Danes (in jutri): golaž
skleda radiča v soalti, teran, voda, mandarine
lp
mzmdober vecer objavila bi komentar jaz sem pekla ze tale sadni kruh in je zelo dober
marelica68Sreda: kurja juha, božanski štruklji z lešnikovim in mandljevim nadevom (po sestri Vendelini), kompot (partner) in čežana (jaz).
Četrtek: ostanek kurje juhce, špageti s smetanovo omako s šampinjoni, rdaič in kitajsko zelje.
Petek: sama doma - sirov burek (Pečjakov, ne moj), jogurt.
Danes: zelenjavna mineštra (korenje, koleraba in cvetača še z vrta - zadnja bera; paprika iz skrinje, krompir), prvič za probo ameriške palačinke in so bile obema všeč. Drugič probam z dodatkom ajdove moke.
Danes pa puranji trakci s testeninami in bašamelom zapečeni v pečici ter rdeča pesa v solati...
testenincaDanes:
Košček testa, v njega zavit fil in kuhano. Saj to delajo po celem planetu s manj ali več podobnim ( ali pa različnim, če hočete ) filom in mu tudi različno rečejo. Vsepovsod to imajo za domačo jed, rečejo ji različno. Podobno različico kot na sliki na kuhajo največ v rusiji, belorusiji in ukrajini, rečejo pa vareniki ali piroš(ž)ke. lahko je brez omake, ali kakšna omaka ali enostavno kisla smetana. Zgoraj je fil krompir, čebula in skuta.
ežojDanes: kremna fižola juha, rižev narastek
breskvaPri nas pa so bili danes puranji zrezki v sirovi omaki (najboljša mi je uspela s sladko smetano), pečen krompir in kristalka. Jutri pa golaž, polenta, solata in
Praznujemo ![]()
JJ ![]()
danes več stvari oz. kuhamo še za jutri: pečene postrvi, radič, kruh - bo zgodnje kosilo
goveji zrezki v omaki - se kuhajo za jutri, kostna juha je še od včeraj, pekla bom sladek štrudelj z bučkami
lep nedeljski popoldan:)
majaosKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami

Burger s Kraljevo fit štručko