Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ahhh ja, prelepa fotka; ponovno, dragi EŽOJ. 
EŽOJ: Hvala za napisano in dopolnilno razlago . Vem pa že kar nekaj časa, da pri vas prevladuje nekakšna vrsta MONTIGNACOVE prehranjevalne metode, saj ločujete zadeve. Sam se tudi to počel, a sedaj kot rezultat anoreksije tega ne počnem več in se moram prvo okrepit, pridobiti kilograme in šele nato pričet s takšnim režimom (morda pa ne. Kako mi bo)
Vsekakor je VSE, kar zacumprate SIIIIILA slastno in meni osebno se  .
Ja, pri meni, kot mlademu pjebu, še ni problema pri uživanju lavorjev zelenjave in če poslušam telo (ravno sedaj se mi lušta ena fiiiiina kumarična solata) bi papcal solatj all the time (posledice ortoreksije ali pač oboževanje solat?). Sploh pa našega vrta produkte. NJAAAM.

Naor: Kot ste napisali. Naj telo govori...Včeraj ni šlo, da ne bi za večerjo imel slastno mešano solato (seveda ni bil lavor a le pomanjkanje solate za kosilo, me je prisililo v pripravo slastne večerje, hihi) + liptauer na žlico po mojem receptu. 

VČERAJ:
Po prvotnem planu in pripravljeno zjutraj, saj je bil pred mano biznis dan:

- Pečena puranja prsa napita rahle marinade iz soli,popra,domačega olivca,česna,timijana in rožmarina
- Mešanica pz svedrov in jajčnih širokih rezancev popečenih na rdeči čebuli in česnu
- Podušena in na pomaki od prsi, popečena mešana zelenjava
- par glavic brokolija + cvetače kot priloga
- domača zelena soljat " DO IT YOURSELF" s paradižnikom, kumaro,fižolom in tardečo čebulo
- deci 

Ker so se poslovne zadeve zavlekle čez cel dan, smo papcali v KUNGOTI. Gostila od kolega;
Izbral sem:
- Puranja prsa popečena na naraven način (mater je bil to kos!! Čez krožnik gledal)
- Kuhan krompir z ogromno peteršilja
- mešana soljat (pohvale. Običajno dobiš kar nekaj in uvenelo zeleno solato, ker nevedneži dajo kis na njo še preden se servira vse drugo. V tem primeru ravno fajn kisla, oblita z bučnim oljem in hrustljava)
- deci refoška

DANES: 
Že pripravljeno kosilo od včeraj . Pa še izredn mi gre to na roke, saj imam danes pregled v bolnici in bi priprava kosila trpela. Wiii, kako se vedno vse pokrije! 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Danes spet v službi, po kratkem podaljšanem vikendu na morju. Včeraj smo si privoščili školjke na buzaro in pečene orade.....

ANJA

Evo tudi mene iz podaljšanega vikenda na  Končno sem se najedla malo morskih dobrot, od vsega je najbolj izstopal Izredno okusen pagar na žaru. Ampak tudi ušate, ki sem jih sama pripravila so bile izjemne. 

Danes bo goveja juha, za preostalo pa trenutno še ne vem. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes: fižolova juha,kranjska klobasa,solata,zenf.

Milži

SREDA:

Zelenjavna juhica; kus-kus s čemažem in suhimi paradižniki, paniran puranji zrezek:

Pozdravček!

MBrando je napisal/a:

Ahhh ja, prelepa fotka; ponovno, dragi EŽOJ.

, me veseli!

Danes je bilo kosilo že sredi dneva, joj, joj, kam ge ta svet...

(omleta z mozzarello, papriko, paradižnikom...) ajdov kruh in skleda zelene solate

lp

mzm

Joj, miš, tole je bilo zihr odlično, ampak tudi naša jota ni bila švoh.

rrr

žrebičkovi zrezki v omaki, pire krompir in zelena solata

Balenka

Miškazmokce, brez panike, držim povprečje..pri nas bo kosilo šele čez natančno približno eno uro :

- za predjed I. moj jezen ksiht

- za predjed II. predvidevam

Potem pa, če bo šlo po scenariju:

- juhica z vlivančki in peteršiljčkom seksek ter korenčkom (kdo bo deležen šlikšlak še ne vem....)

- tučeno in kremenatlci

- ostanki mišmaš štrudeljčka

Tučeno je tko kot en govnač, mišmaš je pa v bistvu nimaš miši ampak maš skuto, ribez, rozine......

Mygrace

Danes:

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti