Juha, rižota, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/
Šahovnica
Juha, rižota, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Mlad pečen krompir, pečena vratina ( moj najljubši del prašička ) in zelena solata, sicer ne lavor, ampak dosti manj pa tudi ne. Rada imam vse solate, najrajši pa zeleno. Sem bila pa že dolgo nazaj presenečena, da preveč zelene solate ni zdravo za tiste, ki jemljejo zdravila za redčenje krvi, ker zelena solata kri gosti. Tako, da potrjujem Ežojevo teorijo
In pritrjujem tistemu, da se vprašaš, kaj bi jedel in tisto tudi ješ. No, pa saj je že študent vse povedal, pa tudi moja boljša polovica to že dolgo prakticira.
![]()
Danes je bilo malo pozno kosilo
: pita iz jajčevcev in paprike
refošk
lp
mzmKot Kaže, danes, za praznik noben(a) ne kuha nič. Pol pa nič, le ena fotografija iz knjige " fotographing and styling food on mzm maneras" p.114:
![]()
pražen krompir, faširani šnicli in zeljna solata
BalenkaDanes: brancini na žaru, zelena solata, puding s sadjem
breskvaJuha, piščančja bedra z zelenjavo, testenine, kumarica v solati, lubenica.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Danes: golaž, makaroni ,solata,
popoldan pa sladoled, gozdne jagode ,češnje in marelice.
Ahhh ja, prelepa fotka; ponovno, dragi EŽOJ.
EŽOJ: Hvala za napisano in dopolnilno razlago
. Vem pa že kar nekaj časa, da pri vas prevladuje nekakšna vrsta MONTIGNACOVE prehranjevalne metode, saj ločujete zadeve. Sam se tudi to počel, a sedaj kot rezultat anoreksije tega ne počnem več in se moram prvo okrepit, pridobiti kilograme in šele nato pričet s takšnim režimom (morda pa ne. Kako mi bo)
Vsekakor je VSE, kar zacumprate SIIIIILA slastno in meni osebno se
.
Ja, pri meni, kot mlademu pjebu, še ni problema pri uživanju lavorjev zelenjave in če poslušam telo (ravno sedaj se mi lušta ena fiiiiina kumarična solata) bi papcal solatj all the time (posledice ortoreksije ali pač oboževanje solat?). Sploh pa našega vrta produkte. NJAAAM.
Naor: Kot ste napisali. Naj telo govori...Včeraj ni šlo, da ne bi za večerjo imel slastno mešano solato (seveda ni bil lavor a le pomanjkanje solate za kosilo, me je prisililo v pripravo slastne večerje, hihi) + liptauer na žlico po mojem receptu.
VČERAJ:
Po prvotnem planu in pripravljeno zjutraj, saj je bil pred mano biznis dan:
- Pečena puranja prsa napita rahle marinade iz soli,popra,domačega olivca,česna,timijana in rožmarina
- Mešanica pz svedrov in jajčnih širokih rezancev popečenih na rdeči čebuli in česnu
- Podušena in na pomaki od prsi, popečena mešana zelenjava
- par glavic brokolija + cvetače kot priloga
- domača zelena soljat " DO IT YOURSELF" s paradižnikom, kumaro,fižolom in tardečo čebulo
- deci ![]()
Ker so se poslovne zadeve zavlekle čez cel dan, smo papcali v KUNGOTI. Gostila od kolega;
Izbral sem:
- Puranja prsa popečena na naraven način (mater je bil to kos!! Čez krožnik gledal)
- Kuhan krompir z ogromno peteršilja
- mešana soljat (pohvale. Običajno dobiš kar nekaj in uvenelo zeleno solato, ker nevedneži dajo kis na njo še preden se servira vse drugo. V tem primeru ravno fajn kisla, oblita z bučnim oljem in hrustljava)
- deci refoška
DANES:
Že pripravljeno kosilo od včeraj
. Pa še izredn mi gre to na roke, saj imam danes pregled v bolnici in bi priprava kosila trpela. Wiii, kako se vedno vse pokrije!
![]()
Danes spet v službi, po kratkem podaljšanem vikendu na morju
. Včeraj smo si privoščili školjke na buzaro in pečene orade
.....
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Šahovnica

Bovla z metuljčki