Mišzmoko, hvala. Lahko se oglasiš, dobiš domači kruhu in domačo salamo.
Danes: njoki, šampinjoni in grah v omak, zelena solata, domači prijatelj
Mišzmoko, hvala. Lahko se oglasiš, dobiš domači kruhu in domačo salamo.
Danes: njoki, šampinjoni in grah v omak, zelena solata, domači prijatelj
Miška, grem lahko s tabo h breskvi? ![]()
Danes so za nas kuhali drugi: piščančji curry, domači njoki, solata,
, pomarančna torta z mandlji. Nič
. zato pa veliko klepeta in obisk enega od vrtnih centrov, bolj ali manj za pašo oči, a ne samo.
Dames kosilo na hitro: mesni in sirov burek iz pekarne.
BalenkaBilo je nekaj dni preživetih na planini in temu primerna je bila tudi hrana:
sirovi štruklji in kompot iz suhih jabolčnih krhljev in sliv, polenta z mlekom, jajca na zaseki in pesa v solati, kremna juha iz kopriv, jota s klobaso, ajdovi žganci z ocvirki in kislo mleko, veliko bistre studenčnice
pa v šnopčku namočene rožice so bile dobre, za zdravje... ![]()
Včeraj lečina enolončnica in palačinke, danes bo pa dunajski zrezek, pire krompir in špinača - naš najmlajši član družine
pride iz kolonije
in bo kosilo po njegovem okusu
![]()
.
ANJAOooo anja verjamem, da je užival. Vsako leto sem komaj čakala, da bom šla v Pineto ![]()
Danes za kosilo - nekaj brezmesnega, bomo videli kaj točno, pa še ne vem![]()
Danes se zame končuje lanski dopust, hrkati pa tudi sezona špargljev (tako pravijo moji stalni dobavitelji....), torej bo kosilo poslovilno: velika ponev špargljev na maslu in pečen mlad krompirček. Proti večeru pa jogurtovo pecivo z borovnicami (verjetno bi bilo bolje: borovnice in malo testa okoli).
SonjaDanes za kosilo fižolova mineštra in palačinke z domačo marelično marmelado.

Babka1951, čudovite slike!
Včeraj:
Danes pa bodo res sarme:
Res so čudovite tele slikice, pa katerokoli koli pogledaš, se ti
.
Po včerajšnjem hitrem kosilu, sem se danes malo bolj potrudila in naredila tole:
alpska juha iz vrečke (uki moj trud še ni bil opazen) ![]()
pire krompir, kuhana cvetača, stročji fižol s korenčkom ala Balenka,
dunajski svinjski zrezki ,
zelena solata
![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Evitine Jakobove pokrovače

Gnetemo, pečemo in jih že jemo