danes:goveja juha z rezanci,riž s paradižnikom v pečici(receprt iz kulinarike),ocvrte in pečene perutnice,zelena solata.Popoldan pa za posladek Pasji smrčki(recept iz kulinarike)
jutri:goveja juha,govedina,špinača(iz kopriv)in pire
jancika
danes:goveja juha z rezanci,riž s paradižnikom v pečici(receprt iz kulinarike),ocvrte in pečene perutnice,zelena solata.Popoldan pa za posladek Pasji smrčki(recept iz kulinarike)
jutri:goveja juha,govedina,špinača(iz kopriv)in pire
jancika
vampi po moževo dobro zgledajo! ![]()
Midva bova začela z govejo juho in zdrobovimi knedlčki, sledil bo lušten paradižnik z mlado čebulo in bučnim oljem, pečen mlad krompirček in meso iz juhe. Po navadi sem kar pri apetitu, danes pa niti ne. A bom zbolela? ![]()
![]()
naor
Pri nas pa včeraj goveji zrezki v omaki, špecli in zelena solata,
danes pa goveja juha, v pečici pečeno: krompir, korenje, paprika čebula; zelena solata z rukolo
tabuDanes pa kosilo, vredno samega LUDVIKA II BAVARSKEGA. Vsi ki poznate zgodovino, veste da je to že kar "preseravanje" in totalna grotesknost na mizi![]()
Danes:
- PolaPola testeninik (domači jajčni široki rezanci + PZ miny miny polžki)
- razrezani puranji čevapi in zapečeni na olivcu z dodatkom rožmarina (mmmm, kakšno aromo naredi tale nezahtevna začimbica)
- čebula +ogromno česna
na maslo nato pa vmešani obe, zgoraj omenjeni sestavini + ščepec čili semen
- posebej kuhan brokoli,grah in korenček (žive barve na krožniku človeku naredijo nasmeh do "uh"
+ za zdravje in dodatek k okusnem oborku. Obožujem brokoli in grah. Pogrešal sem samo še cvetačo!!)
- na maslu in rožmarinu popečeni šampinjoni (njaaaaaam. Sploh kombinacija "ražnjiča" na vilci; šampinjon, brokoli, kos meseka in testenin, nato pa namočiš v gorčico.
)
- 2 veliki žlici gorčice (končno včeraj nabavil novo zalogo!!!)
- SOLJATKA "VSI VETROVI"
- Deci tardečega
NEDELJA:
Kremna juhica (grah, korenček); pečena sv. rebrca, krompir - kifelčar, dušen korenček; solata - rukola/berivka

Pozdravček!
Danes:korenčkova juha,pečena rebra in krompir,solata(mlado zelje).
,
MilžiGoveja juha z vlivanci, v pečici pečen svinjski kare, kruhova štruca, gobova omaka, zelena solata in jagodno-nutelina rolada.
Poslikan je samo glavni del kosila in še to s popacanim krožnikom![]()

Ampak dobro je pa bilo vseeno ![]()
rrr
PETEK: cezar solata, ki so jo pripravili drugi. Opsa, nekaj jo že manjka.
SOBOTA: pečen krap, krompirček, mešana solata in pivo. Bila je taka lakota, da sem pozabila fotkat.
NEDELJA: kokošja juhica z zelenjavo, pečen mlad krompir, zelena solata, češnjev štrudelj. Pehtranova potica se pa peče.
Lahko, poletno
kosilo: juha, pražen krompir, polpeti in paradižnikova solata
Danes za kosilo : piščančji paprikaš in porov krompir.
Lp
ursiiiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Mandljeva juha ajoblanco

Polnjene paprike