Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Jaz sem pa danes kosila v Prekmurju, sicer klasično slovensko kosilo, nič posebej prekmurskega. Čudoviti ljudje, lepa pokrajina, le hladno vreme nam je malo nagajalo, pa še to se je popoldne malo popravilo. Upam, da ne bom požrla svoje zaobljube, da me bo Prekmurje poslej večkrat videlo. Sem pa dobila v dar liter"ta črnega" in tega sem bila še posebej vesela. En ljubljanski gost pa ni jedel solate, ker je bila narejena z bučnim oljem. Ne moreš verjet!

naor

naor je napisal/a:

En ljubljanski gost pa ni jedel solate, ker je bila narejena z bučnim oljem. Ne moreš verjet! 

naor

A RES?!?!?! 
Ne,res ne moreš da verjameš. Sicer so okusi različni in to dela življenje tudi zanimivo in ga plemeniti, a vendar...
Bučni oljček; oni pravi domači. Gost da skoraj žlica stoji...v fižolovi solati ali pa v paradižnikovi; HJOOOO, ZA BOGOVE.
Zraven pa samo šnita domačega HRUSTLJAVEGA kruha, pečenega v krušni pečici (da ko vgrizneš v skorjo, ima da se lomi kot LEIBNITZ keksi in hrusta kot se šika!). Sredico pa pol namakaš v kombinacijo olja,kisa,česna,čebulj... Ahhh, nebesa 

Danes:
- Juhica

- Ostanek blitve 
- popečen krompirček z malo vmešane slanine 
- kusKus ali polenta
- hrenovka
- Velika skleda SOLJAT (sveže zelje, fižol...)

Za piko na I, pa za večerjo, včeraj pečeno troje sladkih dobrot:
1. Keksi iz treh sestavin (božansko uspeli, čeprav sem sprva dvomil, saj se NIKAKOR niso dali oblikovat. Trik: žlica)
2. Domači prijatelji; tokrat še boljši od zadnje runde (seveda brez rozin, kandiranega sadja, čokolate in drugih nepotrebnih uber sladkih zadev. Uporabil le različna semena/oreščke)
3. Zdrobovo (rahlo kot oblakec) pecivo. Sladkano le z dvema zrelima bananama in enim jabolkom za svežino. NJAM!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Tak zdaj so nas dva dni razvajali na birmi (odlično kosilo + odlična piknik varianta s čevapi, perutničkami in ražnjiči ter Luštom), danes pa razmišljam o neki enolončnici.

MBrando, namakanje kruha v "omako" od paradajzove solate je pa zakon! Jaz skledo ponavadi tak očistim, da je skoraj ne bi bilo potrebno umiti. 

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Sobota: goveja juha z rezanci, mleto meso z omako iz paprike, paradižnika, bučke, polnozrnate testenine, zelena solata

Nedelja: boranija, angelsko pecivo

Pondeljek: goveja juha z rezanci, piščančja rižota z zelenjavo, zelena solata

NENA58

Tole namakanje sem jaz opustila, me je stalo kakšnega poletnega kilograma.

naor

Jst pa že tri dni skupi jem piščančji paprikaš, ker so se mi obiski odpovedali in sem ga skuhal preveč, jutri bo pa kaka špinača iz domačega vrta, pa pire krompir in hrenovke ali pa jajček

janinho

PONEDELJEK:                                            

Krompirjeva musaka, rdeča pesa

Pozdravček!

Danes bodo za kosilo piščančja nabodalca in šobska solata.

Tudi pri nas ne marajo solate z "motornim oljem". Si jo pa zato včasih pripravim sama za večerjo

Bom pa tudi jaz morala zdaj pred poletjem opustit tole namakanje s kruhom Naor

Vilma

Danes:

mzm: a timian so one zelene kroglice?

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 27. 2013 15:39

Včeraj letos prvič polnjena paprika,pire krompir,solata in hčerka je spekla jogurtovo pecivo.Danes paprika od včeraj z kruhom in mešana solata..in to z bučnim oljem,domačim.

Vrtejbenka

Sporočilo je spremenil(a) Vrtejbenka dne 27. 2013 16:34

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti