Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ajaaaa Ežoj, sej so tudi pri teb že sardele po slovensko, ko je zraven Briško belo....se mi je zdel, samo papež je manjkal  

babka1951

pasulj, za enega pa samo  (sram ga bodi)

Balenka

Joooj, babka1951, kako so se meni sline pocedile ob tvojem kosilu! mmmm...

tulka

katti je napisal/a:

Danes: golaž, polenta, rdeča pesa. Jutri kuha menza, v petek pa verjetno nič.

katti

Ja kako, katti? Petek bo postni, ali se bo cel dan posvetil novemu papežu ter mazanju smučk?

Ežoj: . Ja, da se ve. SARDELE pač! Pasužev tako več ne rabimo...so internacionalne

naor/ežoj: Hvala za napisano oz. za potrditev. Vse premalo še znamo spoštovat hrano. Nikoli ne bom pozabil, kako mi je teta iz ZBILJ, položila na srce, sledečo poved: " Veš Uroš, ko nam je nekoč kruh padel na tla, smo ga pobrali in z vsem spoštovanjem 3x poljubili, v opravičilo". Tole bo večno vžgano v mojo dušo in mi vedno znova naredi cmok v grlu...Ko mi je to govorila, je imela mokre oči. Ona že ve, jaz pa razumem...kot zgodovinar.
Ona je tudi preživela STARO GRADIŠKO leta 1944/45, jaz pa ne. A vseeno poskušam razumet in delat po doktrini spoštovanja vsake drobtinice...

rimljanka: Drži v kontekstu, da brez nje ne gre, ampak hotel sem povedat oz. želim izpostavit, da ljudje to vzamejo kot gorivo, torej kot nekaj kar daš v sebe in greš. Tudi ko tankaš avto, pri tem ne čutiš nekakšnih višjih ciljev, blaženosti in zadovoljstva. 
Prav nasprotno pa bi moralo biti pri hrani. Že že, da je gorivo, ampak je tudi VEČ kot to. Je druženje, je družina, je socialna nota, je čas posvečen samo in le temu trenutku, je čas katerega si vzamemo, da nekaj skuhamo, da se posvetimo temu, kar bomo vnesli vase. Če pa že nimamo časa, pa izberemo kvalitetno in domače, ter uživamo v tistem kar dobimo in s tem počastimo tistega, kateri se je trudil in vložil v pripravo trud in voljo...

Pirnica: +1. Kradem idejo.
Pri meni danes nekaj podobnega. Le da kašo menjam za:

DANES:
- ajdovi žgenki
- tinstano zelje

- Popraženi šampinjoni (kmalu mi bodo gobe že pri ušesih ven gledale. Kaj čmo, če pa so vedno pred iztekom roka, pa se splača nabavit ) EŽOJ style (ja. Gospod so me naučili, da pustim cele in jih samo malo toplotno obdelam. Kdo bi si mislil, da so veliko boljši tako, kot pa zrezani in razmercvarjeni )

- Podušen brokoli/cvetača na zob z dodatkom žlahtnega olivca!

- Lavor solate "IZ VSEH VETROV" (rukola, paradižnik, kit.zelje, glavnata solata, fižol, zelje, rdeča paprika, zelena paprika...)

JUTRI:
Prebiram in kradem ideje.  Nekaj iz bogatega spiska kosil 

Jao, kako pa tale teden nimam idej. A hvalabogu se pol vse nekako "pošlihta"

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 14. 2013 06:28

Včeraj je bila musaka!

ANJA

Včeraj ponovitev od torka - pastirska pita, danes pa sarajevske pleskavice in krompirjeva / francoska solata. Bo treba mal več migat danes

JJ

Danes bom jaz pojedla ajdovo kašo od včeraj, poleg bo pa tokrat stročji fižol, zabeljen s čebulo. Za druge vegi golaž in krompirjevi svaljki. Za vse pa karamelizirana jabolka, morda še banana.

Roncolino, slikca tvojega kosila je pa enkratna. Se mi kar sline pocedijo.

Tudi Babkino kosilo s polento in paradižniki me naredi lačno.

pirnica

Včeraj goveja juha z drobnjakovimi vlivanci, pečen krompir, dušen stročji fižol, naravni zrezki z briem in jurčki, motovilec, zeljna solata z čičeriko, čokoladni muffini z jagodo in nutelo, sladki muškat

Za večerjo pa je bil sladoled

Danes pa bo kaj bolj lahkega...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Svetovno,"Ežoj style". Me tako spominja na en drug style. Tudi meni je všečen njegov način kuhanja, enostaven, raznolik, paša za oči in najbrž tudi za okus.

Sicer rada gledam vso to kuharsko srenjo, ki ustvarja čudovite kreacije, da se samo čudiš, kaj lahko vse narediš iz osnovnih sestavin. Ogromno masla, olja, sladkorja, čokolade...Nemogoče, da hrana ne bi bila dobra. Samo za vsakdanje življenje pa prisegam vseeno na Ežoj style!

naor

Preganjaje zime in gripe...

Pikantna foccacia(se ravno peče)  zraven pa:

Namaz iz avokada,pico de gallo,refried beans.(Da ne bo samo sosed čez hrib-Ežoj izgledal svetovljanski)

Se hecam,Ežoj me prav skominajo tvoja potovanja...

polarbear

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti