Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

MBrando je napisal/a:

Se ponavlja včerajšni jedilnik, saj sem si toliko nabasal lonec, da je bilo do roba in sem kar na hitro preložil polovico v drugo skledo. Takšne juhice morajo biti ja. Da žlica stoji!!!
Le da danes ne bo super duper govejeka repka, ampak bom dodal integralni rizibizi + popečeno polento! 
Seveda SOLJAT ne bo manjkala!!

JanisJoplin: Njaaaaaaamsi!! Zelo dobro. Si mi dala idejo. Imam namreš še nekaj kurjega p. v zamrzovalniku. Razmišljam še edino v kombinaciji s čim!!! Koruzni žganci, integralni svederčki, kuskus bizi, ajdov bizi, rižek bizi...Kaj meniš.

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Paprikaš sem včeraj naredila prvič in me je tako navdušil, da bo še večkrat na jedilniku. Mislim pa, da s prilogo težko zgrešiš. Mi smo imeli ajdove žgance, lahko pa bi bili tudi njoki, makaroni, riž, krompir, kruh, polenta... po mojem skoraj karkoli.

Danes pa bo pri nas zelenjavno-mesna rižota in veliiiko solate.

JJ

Sporočilo je spremenil(a) JanisJoplin dne 19. 2013 07:58

Nedelja je bila popestrena z obiski zato:

goveja juha z rezanci, porova juha

pražen krompir in mlinci

pečen piščanec, prata, govedina

pražena zelenjava in hren

zelje in radič v solati

jogurtova strjenka (tista, ki ni dobro stala), sadna jogurtova  

Ponedeljek:

ostanki od prejšnjega dne

Balenka

Danes goveja juha z rezanci, mesna omaka iz zamrzovalnika, testenine, moj domači stročji fižol v solati, zame regrat s čičeriko, tuno in krompirjem

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 19. 2013 16:12

TOREK:

Goveja juhica (pospravljanje iz skrinje); dušeno sladko zelje, matevž, sv. zrezki zaliti s sladko smetano, pečena piščančja nogica; zelena solata:

Pozdravček!

Včeraj: goveja juha z domačimi rezanci, govedina iz juhe, pražen krompir, hren, solata

Danes: zelenjavna juha, kuhana šunka, krompirjeva solata

Jutri: jota

Četrtek: juha, gobja rižota, solata

matejaoz

sobota - kisla repa pire in pohani sv. zrezki

nedelja - gov. juha s cmoki, tenstan krompir, zrezki v sirovo smetanovi omaki z gobami, radič in zelje v solati, kompot in jogurtovo pecivo z nektarinami

ponedeljek - gov. juha, krompir, govedina, korenje, zeljna solata in kompot

torek - pržganka, pečen krompir, pečen piščanec, solata in kompot

sreda - segedin in žganci in kompot

lera

Danes bodo sardelice na žaru in zelena solata.

Vilma

Danes narastek iz cvetače, testenin in hrenovk v solati pa radič in rukola

Jutri puranja obara in palačinke

tabu

Danes zame: Omleta z rikoto in špinačo, za mesojedce pa Rustikalna francoska omaka s svinjino, polenta, motovilec.

Vesnuska

Solata iz leče, paradižnika in paprike.

Tinky Binky

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti