Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

danes naredila klapavice po azijsko (NJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!!!) ter pečenega brancina z krompirjem! zelo zadovoljna

Mamka Bršljanka

Danes brezmesni krompirjev golaž / pomfri in solata. Krofov zame nič, začenja se post!

Jutri pa razvajanje - kosilo nekje zunaj, ker je valentinovo  ufff, kakšen post

JJ

Včeraj: goveja juha, puranji zrezki v smetanovi omaki s sirom, kuskus, solata

Danes: blitvina juha, losos s koprcom v omaki, pečen krompir, motovilec

Jutri: zelenjavna juha, gobja rižota, solata

matejaoz

Jaz sem pa pozabila da je post in sem za večerjo jedla salamo:S čisto mi je ušlo iz glave čeprav sem naredila brezmesno kosilo ravno zaradi tega:S 

Jutri bo pa zelenjavna enolončnica.

_čebelica_

MBrando je napisal/a:

Trixi je napisal/a:

V nedeljo goveja juha z domačimi rezanci, lazanja, mešana solata

Včeraj mož hrenovko in sveže kislo zelje v solati, jaz spomladanske zvitke. Sacher rezine in smetana. Pa  polsladkega muškata iz enega domačega štajerskega vinograda.

Danes pikantna porova juha. Za zraven pa še ne vem.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Very good and sooo simple.

Porova pikantička: Tako gosta da žlica stoji in tako preprosta kot bi jo sam naredil? Torej fajn čebule, prepražiš, nat zaliješ ali z kakšno osnovo ali vodo in dodaš začimbe/jušno kocko + OGROMNO pora? Ali delaš z podmetom ter spasiraš? 
Sem POROŽEREC druch und durch. In danes bo POR ponovno del kosila :D. As usual!!! Še ajdovo kašo popražim na poru, dodam posušene gobice in imam mega rižotiko!

Včeraj:
Zelenjavna goveja juha da je žlica stala
(brokoli,cvetača, rdeča/zelena paprika,por,grah,fižol,zelena, koruza, korenček),
ajdvova gobja rižota,
sveže kislo zelje v posebni tasici +
VELIKA skleda mešane solate
(endivja, rdeča čebula, česen, paradižnik, radič(mmm, pa ravno zadnji listi, ko ostane samo še tista hrustljava sredica. NAJBOLJŠA. To mi je tako fajn, ko vsaki dan odluščim več radičevih listov in se približujem najboljšemu :) ), sveže zelje) 

Danes:
Ajdova kaša z gobicami (ostanek od včeraj)
zelenjavna omaka s popečeno CVETAČO 
VELIKA SKLEDA MEŠANE SOLATE
Kislo zelje za spremljavo in zdravje

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Recept za mojo juho je v bazI. Namesto kolebice lahko dodaš korenček, bučke. Vse je narezano na pol cm kocke. Tokrat je bila dodatek kurkuma in za spremembo malo česna.

Zraven smo imeli trakce svinjske ribice v omaki in riži biži (skoraj smo se stepli zanj), zeljno solato in zeleno solato z motovilcem.

Danes´ostanek zelenjavne juhe, popečeni papalini, ribje palčke, pomfri, regrat s krompirjem in rdeča pesa.Toda sin, ki mu je bila namenjena pesa in palčke zaradi vročine skoraj ni mogel jestǐ.....

Zato jutri kuham domačo juho, zraven pa......

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

S kosilom me bo presenetil mož, jaz sem spekla Valentinove čokoladne srčke za po kosilu

ANJA

Danes: makaroni z zelenjavo, rdeča pesa.

Milži

ČETRTEK:

Sladko zelje s suhimi kostmi in klobasico:

Pozdravček!

Danes goveji golaž in polenta, jaz pa dobim polento z belo kavo (nekofeinsko) da ne bo krčkov :)

nitta

danes ima pa moj, sedaj 5.letni sinko rojstni dan in bo kosilo po njegovih željah: hokaido bučna juha, ravioli ter rdeča pesa in pa seveda obvezno (kupljena ;) ) tortica z svečkami.

Mamka Bršljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti