| Trixi je napisal/a: |
V nedeljo goveja juha z domačimi rezanci, lazanja, mešana solata Včeraj mož hrenovko in sveže kislo zelje v solati, jaz spomladanske zvitke. Sacher rezine in smetana. Pa polsladkega muškata iz enega domačega štajerskega vinograda. Danes pikantna porova juha. Za zraven pa še ne vem.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
|
Very good and sooo simple.
Porova pikantička: Tako gosta da žlica stoji in tako preprosta kot bi jo sam naredil? Torej fajn čebule, prepražiš, nat zaliješ ali z kakšno osnovo ali vodo in dodaš začimbe/jušno kocko + OGROMNO pora? Ali delaš z podmetom ter spasiraš?
Sem POROŽEREC druch und durch. In danes bo POR ponovno del kosila :D. As usual!!! Še ajdovo kašo popražim na poru, dodam posušene gobice in imam mega rižotiko!
Včeraj:
Zelenjavna goveja juha da je žlica stala (brokoli,cvetača, rdeča/zelena paprika,por,grah,fižol,zelena, koruza, korenček),
ajdvova gobja rižota,
sveže kislo zelje v posebni tasici +
VELIKA skleda mešane solate (endivja, rdeča čebula, česen, paradižnik, radič(mmm, pa ravno zadnji listi, ko ostane samo še tista hrustljava sredica. NAJBOLJŠA. To mi je tako fajn, ko vsaki dan odluščim več radičevih listov in se približujem najboljšemu :) ), sveže zelje)
Danes:Ajdova kaša z gobicami (ostanek od včeraj)
zelenjavna omaka s popečeno CVETAČO VELIKA SKLEDA MEŠANE SOLATEKislo zelje za spremljavo in zdravje
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---