Včeraj: Za "good fortune" v 2013 tradicionalna juha iz tehle fižolčkov (menda je grah, priprava pa kot pasulj), barbeque reberce, ostanki od Silvestra. ![]()
![]()
Danes: Ponovitev od včeraj. ![]()
![]()
P.S: Kostanjev creme brulee je požel "standing ovation". ![]()
![]()

Včeraj: Za "good fortune" v 2013 tradicionalna juha iz tehle fižolčkov (menda je grah, priprava pa kot pasulj), barbeque reberce, ostanki od Silvestra. ![]()
![]()
Danes: Ponovitev od včeraj. ![]()
![]()
P.S: Kostanjev creme brulee je požel "standing ovation". ![]()
![]()

Danes: za mojega še ostanki segedina in njoki ( baje paše skupaj
), jaz pa njoke in srnin golaž in solata.
danes domača gobova juha, ostanki polnjenih prsi in skleda solate.
jutri skutni svaljki z mesno omako ter seveda solato
nezas
Danes smo skuhali joto z kislo repo,
jutri pa špageti v smetanovi omakci z dimljenim lososom.
Lp
ursiiigoveja juha z rezanci, krompir v kosih, žrebičkovi zrezki v omaki, mešana zelena solata, za nekatere francoska solata
BalenkaPozdravček!
Danes: zeljna juha, paradižnikova solata, meso od praznikov in bageteke s sirom in drobnjakom.

Danes: goveja juha z domačimi rezanci, govedina iz juhe, hren, pražen krompir, solata
Jutri: goveji zrezki, testenine, solata
Petek: postrvi, blitva s krompirjem
Torek: Segedin (mamin. Najjaci!!), kos pečenke (silvesterski ostanek od le maman in le papan ter v.d.vnuka), vložena zelenjava + dionska gorčica
Sreda: Domača zelenjavna juha z veeelikim kosom pora (mmm), peteršiljeve korenine (mmmm. POJEM VSE) ter korenčkom (me likes!!). Ma kake kroglice tokrat!! TOKRAT domači fritati. In seveda, da ne pozabim. OGROMNO PETERŠILJA, dve veliki žlici vloženega graha (sem naknadno vrgel noter. Saj veste...brez graha pri meni ne gre :D). Nadaljeval sem z BOŽANSKIM kosom pečenke (o ja, silvesterska bera je bila ogromna), zelenim grahom, ter mešano LE MAMAN solato (ahhh, ahhh...in love z njenimi soljat)
Moji 3je pa so imeli: Takisto juhico (a le midva z v.d. vnukecom sva papala domače fritate) z zlatimi kroglicami.
Sledilo je nazdravljanje z super dobrim MERLOTOM (seveda je tudi naš mali gost dobil vinčeka. A v štamperli. Rekel je: E, pa baš je fino. Baka, ti samo dolivaj. Kako smo se smejali :D)
Nato pa zelenjava (različnost in pestrost naredi zadevo za dol past. Tudi nevegeterjanci bi uživali ob njej) pita iz finega listnatega testa + segedin od ponedeljka. Saj, kot vemo, z vsakim dnevom ko stoji je le-ta boljši!!!
Solata in za moje pika na I. Makova potica, rumove special domače kroglice, ter moje sveže pečene dobrote.
Danes: Za mene je lepo ekonomično ostala pita od včeraj. Tako da imam zelenjavno pito + cvetačo (njaaaaam) in seveda dodan grah.
Moji pa bodo danes žgance in kakšno zanimivo prilogo.
To je to.
Danes pa ponovno EXODUS oz. selitev narodov. Mater, počutim se kot študent. Maribor, Tinje, Tinje, Maribor. Maribor, počitnice v Lj, LJ, Maribor.
Danes pa pakiranje in s tetko via ZG. Malo spočit živce in menjati okolje. Pašeeeee.
In tako tudi naš v.d. vnuk zaključuje 1,5tedensko počitkovanje pri BAKI in DEDU :D
Za moža, ki že cel teden sanja o pasulju kuham pasulj, zraven dobi še kranjsko klobaso, mlado čebulo, svežo papriko, paradižnik, domač kruh
Jaz z otroci pa piščančjo rižoto, zeleno solato, rdečo peso...
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
ČETRTEK:
Goveja juha, solata - matovilec, rukola, krompir, karfiola, brokoli, govedina iz juhe, popečena slanina:

Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bujta repa

Takosi iz vlečenega testa – s trgano govedino, salso in pico de gallo