Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

SOBOTA:

Porovo-česnova juhica; sarma in pire krompir; odojček, endivija z jajčki, zeljnata solata s krompirjem in rdečim fižolom; nič boljšega, kot princeske, ki jih v trenutku zmanjka:

Pozdravček!

Danes: ciganski zrezki, njoki, radič z jajački, babični medenjaki

breskva

golaž, kruhovi cmoki, motovilec in radič v solati, creme brulee 

Sonja

Danes: tortilje in rumove kroglice (reciklaža potice)

Zuckerfee

Ajdovi in koruzni zganci, kislo zelje, pecenica

MissLady

Včeraj pri nas srnin golaž, kuhan v ciganskem loncu, kuhala hči in njen dragi, bilo je neznansko njami. Ker ga je bilo veliko smo to danes ponovili in je bilo še vedno njami.

Balenka

ežoj je napisal/a:

Njegovo zlato: meni se zdi, da je ena ura za orado v pečici na 200 stopinj nekam preveč, ne nazadnje tudi zaradi tega, ker pečeš brez glave. Pol ure do 40 min bi moglo bit dovolj.

Pri meni danes:

ežoj

ežoj, hvala za komentar. Ponavadi pečem okoli 50 min; danes pa se mi krompir nikakor ni hotel speči, pa sem potem še ribo imela dlje časa v pečici, da se ne bi ohladila.

Se pa mi ni zdela nič preveč pečena 

PS: Bom poskusila naslednjič po vašem predlogu, da vidim rezultat.

mojezlato

Včeraj: FIIIINA zelenjavna omaka ter curry kuskus

Danes: Popečeni koruzni žganci + cvetača + brokoli + soljat

Jutri: Nič kaj... priprave na malo bolj pozno kosilo/večerjo

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Zuckerfee, ali mi lahko prosim napišeš kak ti ;recikliraš; potico v rumove kroglice. Ker pri nas jo namreč, ko je že stara, standarno ;reciklirajo; prašiči. Pa jo je res škoda, če se da kaj drugega napraviti iz nje.

Danes goveja juha od včeraj, krompirjeva musaka, zeljna solata. Za sladico še ne vem, nekaj bo treba, ker že vsega zmanjkuje.

kvačkarica

Pri nas potico sicer recikliramo nekoliko drugače, če je kak konec res že presuh, ga namočimo v mleko in je spet še kako dober. Sicer bi pa rekla, da je v potici skoraj vse, kar potrebuješ za rumove kroglice. Jaz bi se jih lotila tako, da bi obrezala skorjo, če je kje preveč zapečena, potm pa potico razrežeš in dobro zmečkaš, dodaš naribano čokolado, malo ruma, po potrebi sladkorja in dobo pregneteš in oblikuješ kroglice. Če je presuho, še sladke smetane ali ruma. Če je premokro, še pest ali dve orehov ali drobtin. Potem pa dalje, kot pač običajno pri rumovih kroglicah. Ne more iti narobe. 

Danes za kosilo: račji mlinčki z zelenjavo, pečen krompir, solata, domače praline. 

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti