Danes pašta s paradižnikovo omako in berivka z domačega vrta.
doloress
Kraljevska jajčka s holandsko omako
Danes pašta s paradižnikovo omako in berivka z domačega vrta.
doloressDanes: rjav riž, prebodena svinjska ribica v slanino zavita
in skleda črne redkve z bučnim oljem (končno dobra redkev, pekoča, sočna...se vidi, da je rastla na ono stran bobna
)
Buhvej, kako kaj ežojeve frčafelce...
lp
mzmDanes fižolovka in domače kremšnite za miklavžev dan!
tanjaj@Vanja: visoki obisk bil v soboto, baklava je ostala le ena ( tista na sliki, morda se še na kakšni drugi sliki da videt še kakšna
). Pa, drugač, krvavice so znane v J.Ameriki ( Čile, Peru, Argentina ) morda bi se dale dobit v kakšni njihovi trgovini .
@Miška: lepa slika, Skor bi rekel, delovna. Sedaj tudi jaz imam slanino in bom na tak način spražil ( spekel ) jetrca, nekaj zelo dobrega, če bom imel čas že jutar.
Frčafelce so OK ( kuhal jih dovolj časa, pa še zbral one, ki se lažje skuhajo ).
Pa še, moje mnenje o fotografijah: Najprej zamera marsikateri ( kateremu ), zakaj večkrat ne poslikate. Nekatere, ki so imele zelo lepe fotografije, so nehale ( sedaj mi na misel pride arima ), meni so fotografije zelo zanimive, čist nekaj drugega, kot le naštevanje. Saj vem, da to terja tudi čes, pa ne preveč, vsaj večina " študentk " lahko slika bolj pogosto. Moja posebna pohvala dragički, ki si redno vzame čas in poslika kosilo in, morda se čudno sliši, marsikomu ( verjamem ) polepša dan. Ravno tako miš z moke se je navadila in redno slika. Ko se na to navadiš, niti ne gre veliko časa.
No, pa še nekaj o kompoziciji fotografije ( to je tist, kaj se vidi na fotografiji, in kako je postavljeno ). Npr. moja današnja ( no, zanalašč delana v tehniki afnguncen
) je zelo slaba, nedokumentarna. Večina fotografij, ki jih tukaj objavimo so, kot bi bile delane za kuharsko knjigo: se pravi če je pasulj, naj se ta vidi in čisto nič drugega. Meni se zdi, da to ni najboljša varianta, naj se vidi še kaj, naj dobimo mal občutka ob kosilu, pa se morda tudi kaj zamislimo ( kot napr. na današnji miglini fotografiji, ko je slika pasulja in zraven velikanska skleda solate, a je solata pol za vse ali sam za tistega, ki je pasulj, migla oprosti, brez kakršnekoli žlehtnobe, nasprotno, meni je ta fotografija veliko boljša od tiste tvoje " suhoparne " zgoraj ). Pa tudi današnja fotografija Miške: saj seveda vemo ( si lahko predstavljamo ) da bo na mizi vse lepo na krožniku, ta fotografija pove veliko več.
Uf, moram nehat. danes sem kosilo na hitro naredil, pol pa tekel na " fax na predavanje " pol šele natočil mal vina, pa si rečem, grem se mal na kulinariko delat pametnega, pol se spomnem, da niti ne vem, a to vino govori iz mene ali to jaz pišem..............![]()
![]()
![]()
No, kakorkoli, morda bi bilo lepo, da kdo, ki je bolj od foha ( no recimo umetniško nastrojen ) pove ( in morda svetuje ) svoje mnenje o fotografiranju v tej temi.
Seveda, napisal sem ( menda ) lastno mnenje, morda se tudi jutri niti ne bom strinjal.
Uf, uf, upam, da ni preveč smetenje.
ežoj
danes: pečen piščanec, fižolova solata
mali kuharEžoj, kaj ti bi zamirila. Solata je bila za oba, jedla sva jo ob pečeni lopatici jagneta, ki sem jo dobila za Miklavža. Jaz sem jedla zelenjavno juho, on pasulj kot samostojno jed.
Na žalost te moram razočarati. Rada jem na urejeni mizi, spodaj lep prtiček, potem plitev krožnik in zgoraj globok. Otroci mi včasih rečejo, da kompliciram, pa ni tako. Izgled mize mi veliko pomeni. Danes ni bilo tako. Tudi kvaliteta porcelana, pribora, barve naj bi bile usklajene. Taka pač sem. Res pa je, da znam pečena jajca jesti s prsti, ko kruh namakam v rumenjak. Takrat uživam, ko sem sama. Sem pa prilagodljiva.
Vseeno pa priznam, da uživam, ko gledam posebno tvoje, Dragične in še nekatere slikce.
Migla
Danes: goveja juha z ribano kašo, govedna iz juhe, njoki, dušeno sladko zelje
Ežoj, vzela osebno na znanje, jaz se slikati še vedno nisem lotila. Ne rečem, da ne bi znala, sem precej šlampasta, da se ne lotim. Se pa s teboj zelo strinjam, ena slika pove več kot sto besed.
Če bi morala izbirati tvoje fotografije kosil, bi verjel ali ne, izbrala prav današnjo. V stilu gostilne bi rekla, to je top krožnik. Vidiš, vsak drugače vidimo, ti govoriš o megli, meni je pa to zelo všeč. Pa tiste palačinke za zajtrk so mi tudi top.![]()
![]()
naor
Tole je bilo danes:
Jutri pa nekaj podobnega.
Ajaaaa, pa še sladica:
Sem šele zdaj prebrala tvoj post, ežoj
se bom v prihodnje potrudila, da moje slike ne bodo več tako strogo dokumentarne![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kraljevska jajčka s holandsko omako

Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom