Danes za kosilo: bujta repa notri je stopila svinjska krača kruh
sladica: poding ,kavica
dolenc52Danes za kosilo: bujta repa notri je stopila svinjska krača kruh
sladica: poding ,kavica
dolenc52Danes za kosilo: boranja (ne vem kako se reče pravilno), polnozrnate palačinke. Anibas, prosim, povej kako narediš tako lepo obliko padalčkov. Res so krasni.
malagaNaredim jih z dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom- vrečko z notranje strani predno jo napolnim poškropim narahlo z živilsko barvo.
lp
anibasDanes pa, valda če je zima, fiiino gosta ŽLICA STALA zelenjavna juha (por,brokoli,cvetača,korenček,čebula,česen) z zlatimi kroglicami (njam njam) ter narezan paradižnik, 2 feferona in šnita kozjega sira.
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
Danes sem imela obisk in sem pripravila (slikala pozneje, kar je ostalo): zelenjavna kremna juha, telečji file z gobovo omako, štruklji in zelenjavna dekoracija, za sladico jabolčna žele čežana s smetano in prelivom iz gozdnih sadežev. To čežano sem naredila po receptu iz Kul. Naredila sem tudi Pinkijeve kruhke za žur. Kavica ni manjkala.
Zjutraj sem naredila tudi jabolčni štrudelj. Tudi ta je skoraj zmanjkal. Res, da so krožnike skoraj polizali, vendar oprati jih še moram. To je pa že preveč.
Migla

Za kosilo pa medla.
danes: golaž s polento
mali kuharDanes:
in še ena baklava je ostala:
kongratuliram anibas ( pa kako ti je ime uganila mi sploh ni jasno ) in katti za lepe izdelke ( in fotografije ).
ežoj
Danes: zelenjavna juha, sadna prosena kaša s skuto
breskva
Danes> Nolina zimska kremna juha, namesto
štrudla: Mešana solata s svežim popečenim lososom. Kozarček prosecca.
Jutri se začne teden solat v dobri
družbi.
Ah, Ežoj ima spet tako lepo (ker vidim samo eno) baklavo, kot da pričakuje "visoke" obiske. ![]()
![]()
ČE sem čisto odkrita, bi bila vesela, če krvavic ne bi slikali tako pogosto kot jih. NO, slikate jih lahko, samo za božjo voljo, ne objavljajte slik.
TOOOOOOLK se mi jo lušta. ![]()
![]()
![]()
E, sem se pozabila pohvalit: Včeraj mi je prišla na misel svetovna ideja za božični desert: Kostanjev Creme Brulee. Potem, ko sem imela vse naštudirano, torej, koliko kostanja za eno rundo (4jajca), kaj dodati, da bo okus oplemeniten...mi pride na misel, da bo treba idejo patentirat (se hecam, OK?), poguglam tole mojo pogruntavščino in ugotovim, da sploh ni nova ideja. ![]()
![]()
Vanja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Poke skleda z lososom

Polnjene gobe