Danes: rižota s čičeriko, zajček v omaki, črna redkev s fižolom,
Ponedeljek: sojini špageti, jurčki z grahom in korenčkom, rdeča pesa
breskvaDanes: rižota s čičeriko, zajček v omaki, črna redkev s fižolom,
Ponedeljek: sojini špageti, jurčki z grahom in korenčkom, rdeča pesa
breskvaDanes pri nas pire krompir in jabolčna čežana, za nekatere pa pire krompir z grahom v omaki, mešana zelena solata s fižolom.
Danes; čebulne bržole, radič s krompirjem.
rosieSobota: svinjski dunajski zrezek, tortelini s sirom, zelena solata.
Danes: goveja juha z rezanci in korenčkom, pire krompir in testenine, goveji zrezki v omaki,
endivija, zelje v družbi paprike, paradižnika in čebule, čokoladni puding.
BalenkaSicer sem rekla, da bom en teden tiho, pa ne morem držati
:
Petek: Puranji barbeque.Iz ostankov, na solatnih listih, z malo salse, grškega jogurta in sveže paprike. ![]()
Sobota: Panini s puranom, brie-jem ter solata.
Nedelja:
Chicken pot pie z veliko zelenjave in zadnjimi ostanki purana.
v nepredelanem stanju.
Včeraj: Po regelcih jap. kuhinje---> Klein aber fein
. Ker se nas je zbralo celo skoraj celotno lj.sorodstvo in ker juhice ni šlo še bolj razredčiti (pol bi to bila že vojaška verzija špinačne juhe), je vsak dobil 2 šeflci (majkemi, osebno bi menjal glavno jed in sladico za 3 takšne krožnike. Ni je čez domačo špinačno juho) juhce.
Nato ostanki pečene ter filane hokaido buče s kuskusem (tetika naredila na čast mene in sestrične, katera obožujema takšne vegi.über zdrave ter barvne kombinacije. PRIPOROČAM!!), domač radič/indi.solata (mmmm) z domačega vrta, nato pa na čast našega slavljenca in prejemnika ZOISOVE NAGRADE dr. Frane Adama, pancake skutina torta (z kozjo skuto in kozjo sirotko) in predaja daril ter
.
Lepo preživet podaljšan vikend v Lj. pri sorodnikih![]()
Ok, pancakes obožuje moj stari striček (jaz osebno dam več na tanke palačinke, lepo filane in zapečene v pečici) in tako je njegova hčerka to naredila tako, da smo torto jedli. Se ne da zrolat pancaka in ga zapeči v pečici
.
Včeraj sem bila jaz na vrsti za kulinarično crklanje moje razširjene familije
.
Goveja juha, pohan piščanec, štefani pečenka,
pire krompir,
bučni štruklji in gobova omaka. Solata je bial mešana zelena, redič in motovilec. Nazdravili smo s kozarcem Modre frankinje.
Sladičko pa je prinesla sestra:
Jabolčna pita z vanilijevim sladoledom. Za piko na i smo se premigali na sprehodu in načvekali na popoldanski kavi
. Res lepa nedelja![]()
![]()
![]()
| anja je napisal/a: |
Včeraj sem bila jaz na vrsti za kulinarično crklanje moje razširjene familije Goveja juha, pohan piščanec, štefani pečenka,
|
Ja sama sem jih naredila....iz muškatne
buče....in če smem neskromno napisat so bili fenomenalni, baje jih lahko spet naredim v kratkem![]()
ANJA
A pa bi z nami delila recept, ali je že na kulinariki.
Hvala.
Lep dan.
irena66Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene gobe

Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom