Danes: gobova juha (iz turkov), palačinke iz polnozrnate moke s karameliziranimi jabolki kot namaz
pirnica
Gratinirani svaljki
Danes: gobova juha (iz turkov), palačinke iz polnozrnate moke s karameliziranimi jabolki kot namaz
pirnicadanes. riž s sirom, puranji zrezek
mali kuharDanes gre polovica družine na piknik (poročam jutri kaj so jedli), polovica pa bo jedla doma - kremna bučna juha, pečene kose piščanca, kuhana zelenjava, solata.
msegovSinu kuham piščančjo omako, zraven dobi njoke in rdečo peso v solati. Midve s hčerko pa si bova privoščili rakce v omaki z njoki.
Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 29. 2012 19:38
Danes bo domače kitajsko zelje in fižol v solati,zabeljeno z bučnim oljem.
Če bo lakota prehuda,se bodo udejanile tudi palačinke z marmelado iz Izabele.
polarbearPolarbear - sem nora na izabelo, pa mi še nikoli ni padlo na pamet, da bi naredila marmelado. Prosim prosim recept! Saj jurka bi šla tudi, ne?
Sicer pa danes za kosilo: špinača z vrta (na olivnem olju s česnom), pečen kifelčar (krompir), jajca na oko, za malo malo bolj pozno se ravno dela skuta torta (pirnica je kriva....ker jo je ravno omenila v eni drugi temi).
SonjaSOBOTA:
Goveje-kurja juhica z domačimi rezanci; popečena govedina in kurja bedra, pražen krompir, hrenov zos; zelena solata:

Pozdravček!
Limnol: krivdo prevzamem samo v primeru, da dobim en kos. Sem že mislila, da bo šlo danes brez sladice, pa imam nekam veliko sline v ustih. Jo bo treba z nečim osušiti.
Jedli bomo pa kose piščanca, močno zapečene, zaprte marele, polnjene s sirom, nato pa panirane in ocvrte, paradižnikovo solato, s papriko, se razume.
pirnicaLimnol,zelo enostavno:
Grozdju (imel sem ga približno 5 kg) odstraniš peclje,ga v loncu kuhaš kakšne 5-10 minut in ga vmes malo pretlačiš.
Potem ga prepasiraš(da odstraniš pečke), če hočeš primešaš sladkor-sam sem dal samo 1/2 kg rjavega na 5 kg grozdja,ker je bilo že samo grozdje dovolj sladko, 2-3 žlice ruma,2-3 vanilijeva sladkorja in 2 vrečke želirnega praška.Po originalnem receptu na 5 kg grozdja pride 2,5 kg sladkorja in 3 vrečke praška,vendar meni paše bolj tekoča in manj sladka.
Pokuhaš še 10 minut,vroče naliješ v kozarce in zapreš..finito!
Koncentriran sladko kiselkast okus Izabele,zame ena najboljših marmelad,pa še kupiti je ne moreš nikjer![]()
Ker sem ostala sama doma, sem se odločila skrajšati jedilnik. Tako da danes samo kremna bučna juha zame. Posladek sladoled. Imam pa v hladilniku še maso za breskvice tako, da se bom kmalu lotila izdelave.
msegovKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gratinirani svaljki

Cheesecake