Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes ričet, koruzni kruh. Za izbirčnega člana družine pa ocvrte marele in solata.

msegov

Danes goveja juha z zdrobovimi cmoki, telečje gobova rižota, mešana solata

Tale vijolični gobanček me pa matra, ampak zaenkrat ne gre v rižoto....Očitno se gobam že meša al ga je pa en pobarval....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 17. 2012 14:52

Saj vem kaj mislite: spet bo boranijo jedel, ni mogoče, da je skuhal en krožnik, najmanj dva. Sklepanje je sicer v redu ( tist, drug krožnik boranije, bo že prišel prav ) vendar, danes serprajz........ ma ne, ni ime jedi serprejz, to je kot rečejo v naši vasi: sorpresa..........., ma vse boste zamešali, evo, to je za kosilo:

jajca.......... ja saj je jajce, ................ rjavo pobarvana, golobja? Ah, spet ste nekaj zamešali, sploh ne vem kaj fantazirate.

Moj japonski prijatelj Aki in njegova žena Mici ( to je sam za prijatelje, za vas je nekako......... njegova cesarska visokost Akihito in njena cesarska visokost Michiko in njun cesarski prijatelj ežoj ), torej, moji japonski prijatelji to imajo zelo rad ( češ dežela vshajajočega sonca in te fore, oni so mal na to usekani, pa ne okol govorit, da sem jaz to povedal ). Sicer, se ne spomnem kdaj sem nazadnje videl moje japonske prijatelje. Mal mi se maščuje, ko nisem bil na rojstnem dnevu od Beti....... ah, kaj morem, ko imam tudi druga opravila.....

ežoj

danes: puranji golaž, kuhan krompir

mali kuhar

Polnjene paprike in pire.

rosie

Nekateri goveji golaž s polento, drugi svinjski zrezek z mlinci, vsi pa popoldan - nešpricano

lp

cervus

Danes: zelenjavno juho s kranjsko , palačinke z jagodno kremo 

breskva

Danes pečen piščanec, pražen krompir, endivija. Za posladek - sladek mošt.

msegov

Včeraj: Domača pikantna rukola z rdečo redkvico, paradižnikom, ćesnom, in dosti balzamičnega kisa. Zraven sem si naredil zelenjavno omakico iz domačega vrta, mamika pa so mi iz Tinja poslali pohano marelo. 
Je treba še kaj dodati, kot samo to---> EPIC!!!

Očetu sem, ker je bila marela samo zame, skuhal krompir v oblicah, ga popekel na maslu ter dodal fajn peteršilja in grobo mleto sol. Ostalo isto kot jaz.
Od 10 točk, mi je dal 10,5 točk
Ni lepšega, kot takšna pohvala!

Danes: Juha iz domačih povrtnin + narezana domača zelenjava z sirom

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Pri nas boranja, polenta in jabolčni kompot.

lera

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti