Mi smo čisto "poletno" razpoloženi, smo tašči željo izpolnili in na morju spekli en krasen del odojka, tistega s karejem ... no, po naše je bila marinada, iz sojine omake, medu in čilija ter česna:

Pečeni ajdovi svaljki s skutino kremo in jagodami
Mi smo čisto "poletno" razpoloženi, smo tašči željo izpolnili in na morju spekli en krasen del odojka, tistega s karejem ... no, po naše je bila marinada, iz sojine omake, medu in čilija ter česna:
Včeraj sataraš iz domačih sestavin, danes ražnjiči ala Fasulas iz baze, popečena bageta s paradižnikovo salso ali z guacamole omako. Zraven
s pasionkinim likerjem in limeto.
danes: puranji file na žaru, pekoči feferoni na žaru, mešana solata
mali kuharzelenjavna juha z zdrobovimi cmočki
dušena zelenjava
malinov puding
lp
ledenka_Hrenovke, paradižnikova in kumarična solata, solata iz stročjega fižola.
Tinky BinkyDanes rižota, zame podušena zelenjava, kumarična solata.
msegovPozdravljeni!
Danes za kosilo:
filana paprika, kruh
sladica:
sladoled,kavica
dolenc52
Včeraj: zajčkova obara, ajdovi žganci-
Danes: ponovitev včerajšnjega jedilnika, za dodatek pa črna kava, ker je obare od včeraj ostalo zelo zelo malo.
BalenkaBalenka - črna kava je odlična zamenjava za majhno porcijo zajčje obare ![]()
![]()
![]()
Tam, kjer je doma Balenka (pa tudi jaz), imamo navado jesti ajdove žgance z belo oz. črno kavo. Ponavadi je to Divka, Proja, Seka, Braco oz. mešanica vseh teh.
OgnjičKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečeni ajdovi svaljki s skutino kremo in jagodami

Ocvrte brizgane palčke (churros)