Včeraj: paradižnikova juha, sataraš, solata
Danes: rižota z zelenjavo in piščančjim mesom, solata
Jutri: goveji zrezki v omaki, kuskus, solata
matejaozVčeraj: paradižnikova juha, sataraš, solata
Danes: rižota z zelenjavo in piščančjim mesom, solata
Jutri: goveji zrezki v omaki, kuskus, solata
matejaozDanes za kosilo
bučkini polpeti
pečen krompir
velika skleda zelene solate s paradižnikom in jajčko
dolenc52gratinirane palačinke z zelenjavo
puding(čokoladni) s smetano
lp
ledenka_Uf, uf, danes bi skoraj lačn ostal: že cel dan tuhtam o kompoziciji fotografije kosila, premlevam, prelistavam ( knjige, da oprostite na izrazu, to je tukaj prepovedano, takorekoč žalitev ) in rezultat:
evo, polomija na celi črti: nikjer ni videti zlatega reza, edino je pravilna diagonala žemlje-tartar omaka, položaj ribe je popolnoma zgrešen, flaša bi mogla bit mal bolj v levo ali desno, tam, kjer je, je najbolj narobe. pa olive: dvakrat po štiri, to krši vsa pravila lepega, čeprav je tu en problem: če so dvakrat po tri olive je skupaj šest, kar je po pravilih kompozicije prepovedano, pa dve rezini limone ( ena ali tri ), pa žaba ima tudi dve očesi ( eno ali tri .......... ),......... ma, skor lačen da ostanem, vi pa tudi, iz take zanikrne slike, sploh ne veste kaj sem jedel.
˙tale ni za šarmiranje
ežoj
Ežoj,
ribo in flašo daj meni, pa bo kompozicija popolna, žaba z blitvo lahko gre pa kar takoj v bazo receptov pod žabatuille po moje.
Pri nas: popečen strošji fižol z nekaj dodatki, krompir na maslu, breskov kompot
Sonja
Kuko da ni zlatega reza ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No ja, ga ni bilo, ko si pofotkal...sem pa prepričana, da je rez v tisto zlato zapečeno ribico...........ooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.......
..... zlati rez, da dol padeš!! Pa ne samo in zgolj oooooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhmmmmmmmmmmmmm ampak tudi aaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmm!
.....mmmmmmmmmmmmmmm.............. kašna dobra fotkica, mmmmmmmmmmmmmmmm.................
Vragsigavediju v zadoščenje:
- moje kosilo danes je bilo: kruh, pašteta, česen, vino
Poobedek:
- pranje zob
Posladek:
- čigumi
********************************e nedam ti sličicu svoju press*****************************************
Mygrace
Golaževa juha- prvič v življenju sem jo kuhala, super dobra. Sinčku je bila ful všeč. Zraven kruh. Jaz pa kar ribe in zelenjavo.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiDanes pri nas: v pečici pečena piščanec in krompir, paradižnikova solata.
rosieDanes: mešanica s piščancem, pečen krompir, mešana solata, čokoladni sladoled
Danes: na žaru pečena pizza, obložena z dušenimi gobani in čebulo ter malo kozjega sira. Namesto solate bučke z žara.
Včeraj: na žaru pečeni melancani, paprike in bučke ter marinirani škampi.
Nedelja: špageti buča, polnjena z mesno/paradižnikovo omako in popečeno. Solata. Sladoled na hitro, to pot z dodatkom jogurta.
Vanja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gosta korenčkova juha s Pure svedri in ingverjem

Polpetki iz melancan