Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Tinky Binky, imam se za funkcionalno pismenega, večkrat prebral tvoje odgovore, pa še nikakor ne razumem odgovora na simpl vprašanje: a imaš v familiji kakšnega američana?

Glede praznovanja: ni problema, spodobilo bi se ( vsaj po moje ) tudi slovenski praznik zaznamovat na podoben način ( če morda imaš ameriško državljanstvo in le živiš tukaj, tem bolj!

naor je napisal/a:

Ej Ežoj, kapitalizem je bil in bo. En človek je vedno hotel nadmudriti drugega in si vzeti več zase, zelo simpl. Ko človeka ne bo več, bo umrl tudi kapitalizem, prej pa ne. Komunizem, socializem sta zgolj lep poskus prelisičiti človekovo naravo. Že majceno dete vpije: " To je moje!" To pa je moj majhen prispevek k veliki človeški blaznosti. Je pa prevroče in tudi tema ni prava za filozofiranje. Se pa dostikrat porajajo take teme ravno pri kosilu, torej: včeraj, danes, jutri. Sama zelenjava, mogoče kakšen čevapčič in veliko vode.

naor

naor napaka! Kapitalizma ni bilo, sedaj je, pol ga spet ne bo! Naj te spomnem, da so včasih obstajale različne skupnosti, nasledilo jih je suženjstvo, potem fevdalizem, sedaj kapitalizem, ki se mu čas izteka, kajti nima odgovorov na sodobne probleme družbe ( socializem se je pojavil verjetno enih sto let prekmalu ). Kapitalizma ne bo takoj konec, bo šlo postopoma. Spomni se, kdaj so ukinili suženjstvo, pa sužnje še kar veselo prodajajo ( tukaj in zdej ).

zemljan: kje si pa dobil slive za slivove cmoke?

Pri meni danes,( v španiji bi rekli: moda de vaca............. uf, ne, krave tega nimajo, torej mode de torero.............. uf, spet napaka, toreri to imajo vendar se ne je, ja prav je, moda de toro, ja, ja, to bo prav, bikova se jedo ):

pa spet eno samo jamranje, a je to sploh poletje, da moram noter jest, kot sredi zime, še puhovko bom poiskal, da ne zmrznem...........

ežoj

Ežoj, saj poznaš tisti vic (kogar ne zanima vic: danes za kosili chili con carne in paprika v solati)....

Pride Američan v Madridu v restavracijo na večerjo, jedilnika ne razume, pa malo gleda naokoli in za sosednjo mizo vidi človeka, ki se masti s slastnimi zrezki skoraj čez pol krožnika in vidno uživa. Pa reče natakarju, naj mu prinese kar tisto, kar ima oni tam zraven.

"Ne bo šlo," pravi natakar, "to so bikova jajca, se dobijo samo po predhodnem naročilu. Če hočete, vas pa lahko zapišem za nedeljo, ko bodo spet bikoborbe."

Američan se strinja, se da zapisati za nedeljo in odide. V nedeljo seveda pride ob uri, ko je bil naročen, pomigne natakarju, ta pokima in čez čas se pred njim pojavi večerja. 

"O!" vzkikne Američan, "to pa ni tisto, za kar smo se zmenili - tisto so bili veliki zrezki čez pol krožnika, tole pa še skozi vilice pade...."

"Hja", skomigne natakar, "včasih zmaga pač bik". 

Sonja

Študentka20 čestitke za novo kuhinjo! :)

Danes smo jedli fižolovo juho, AMERIŠKE palačinke (ups dan prepozno!). Težke teme pa za "ta težke".

msegov

Tudi z našo klimo nekaj ne štima , zato danes hladna jed: namaz (sirarska skuta, veliko česna, bučno olje), paprika, paradižnik

kruh, radič s fižolom

Aja, naor, ne gre več brez terana

lp

mzm

Če mene vprašaš, Miškazmokce, z vašo klimo vse štima!

Mygrace

Hladna zelenjavna juha, domača variacija na temo gazpacho, odlično za vroče poletne dni:

mamamia

Danes: ciganski zrezki, pečen krompir, paradižnik, paprika, kumare v solati, vanilij sladoled

breskva

Andreja, najbrž si uspela nekaj skombinirati, jaz bi na tvojem mestu meso popekla do žara, dodala makarone z omako in začimbami.

Mi pa smo danes kot sem že pisala še degustirali poleg mareličnih cmokov še cmoke z svežimi jagodami...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

danes: špinača+pire krompir

petek: široki rezanci z gobicami in puranjimi trakci v smetanovi omaki + zelena solata s paradižnikom

sobota: škarpena v pečici + blitva s krompirjem + solata

nedelja: bučkina kremna juha + goveji zrezki v omaki + kruhovi cmoki+ vložena rdeča pesa

ponedeljek: palačinke s šunko in sirom + zelena solata z jajčko in koruzo

torek: čebulna juha + špageti z mletim mesom + paradižnikova solata

sreda: indijski piščančji curry + riž + čapati

Evo moj tedenski izbor. Večina teh jedi je objavljenih med recepti na tem portalu.

Katarzyena

Danes pa moram pohvaliti Miško. Zvezde ne damo, pa pika. In Mamomio, kakšna čudovita žlica, kar ponuja se skozi ekran. 

Meni je všeč tudi torta z ameriško zastavo. Malo pa že moram simpatizirati z njimi, saj imam kar šest Američanov v družini. Ki pa so nadvse ponosni, da je njihov ati Slovenec. Sicer pa so Američani kar se nacionalnosti tiče spoštljivi do vseh narodov, saj so sami mešanica premnogih narodov. No, govorim iz svojih izkušenj, imam samo lepe, pa ne samo v ožji družini. Eno je politika, drugo smo pa ljudje. Ljudje so pa vsepovsod dobri in slabi.

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti