Tinky Binky, imam se za funkcionalno pismenega, večkrat prebral tvoje odgovore, pa še nikakor ne razumem odgovora na simpl vprašanje: a imaš v familiji kakšnega američana?
Glede praznovanja: ni problema, spodobilo bi se ( vsaj po moje ) tudi slovenski praznik zaznamovat na podoben način ( če morda imaš ameriško državljanstvo in le živiš tukaj, tem bolj!
| naor je napisal/a: |
Ej Ežoj, kapitalizem je bil in bo. En človek je vedno hotel nadmudriti drugega in si vzeti več zase, zelo simpl. Ko človeka ne bo več, bo umrl tudi kapitalizem, prej pa ne. Komunizem, socializem sta zgolj lep poskus prelisičiti človekovo naravo. Že majceno dete vpije: " To je moje!" To pa je moj majhen prispevek k veliki človeški blaznosti. Je pa prevroče in tudi tema ni prava za filozofiranje. Se pa dostikrat porajajo take teme ravno pri kosilu, torej: včeraj, danes, jutri. Sama zelenjava, mogoče kakšen čevapčič in veliko vode.
|
naor napaka! Kapitalizma ni bilo, sedaj je, pol ga spet ne bo! Naj te spomnem, da so včasih obstajale različne skupnosti, nasledilo jih je suženjstvo, potem fevdalizem, sedaj kapitalizem, ki se mu čas izteka, kajti nima odgovorov na sodobne probleme družbe ( socializem se je pojavil verjetno enih sto let prekmalu ). Kapitalizma ne bo takoj konec, bo šlo postopoma. Spomni se, kdaj so ukinili suženjstvo, pa sužnje še kar veselo prodajajo ( tukaj in zdej ).
zemljan: kje si pa dobil slive za slivove cmoke?
Pri meni danes,( v španiji bi rekli: moda de vaca............. uf, ne, krave tega nimajo, torej mode de torero.............. uf, spet napaka, toreri to imajo vendar se ne je, ja prav je, moda de toro, ja, ja, to bo prav, bikova se jedo ):
pa spet eno samo jamranje, a je to sploh poletje, da moram noter jest, kot sredi zime, še puhovko bom poiskal, da ne zmrznem........... ![]()
ežoj