Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Kak je pa bilo tole kosilo BOŽANSKO!!!
Kos lososa, nežnega kot topel puter, da je kar sam razpadel v ustih. Koža, že sama po sebi razlog za slinjenje ko se enkrat zapeče, ampak v kombinaciji z pistacijami!!! Meso je kar samo od sebe odstopilo, koža pa ono, KOT ČIPS. Eto ti ga na, še sedaj se slina dela, ko samo pomislim kako je bilo dobro. Meso pa, ahhh, kaj bi govoril. Nežno pink, rahlo kot govedina po 5 urah dinstanja ter okusno za dol past. 3,5min popečen na vsaki strani, predtem malo premazan z olivcem, pomočen v zmes nalomljenih pistacij, svežega rožmarina, grobo mletega popra z limonino lupinico ter navadnega popra.
Zraven pa blitva na hitrco blanširana, dva mala mlada krompirčeka, dosti česna pa nekaj svežih začimb za TOP!!!
Res, LOSOS is the king and that's why it is not cheap at all in zakaj je tako poredko pri meni na mizi. Ampak tu pa tam pje, ravno toliko, da se narahlo dotakneš nebes...

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Danes pri meni:

Čorba od blitve, paprike, melancan.......... skor zdravilna, škoda, da nisem zapisal kako sem je naredil, tako so prihodnji rodovi prikrajšani originalnega recepta.

ežoj

MBrando, tudi jaz sem danes jedla lososa z mešanimi začimbami, ki so običajni za kruh..Res je losos z semeni odličen...

Torta uspela, se hladi. Zažgan del sem odrezala, na hitro okrasila (nimamo preveč časa za presenečenje, ker se je hči spomnila danes opoldne...) Slika pa sledi...Je pa sestavljena iz mojega recepta za testo, banane, smetana in nutela iz Mullerja.Mora bit njami, če že ni tako lepa kot jo delajo ostale kulinaričarke...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes : zelenjavna mineštra od včeraj in frtalja

skleda kumar v solati (baje že iz Kopra, nima veze, božanske so bile) z velik mlade čebule, češnje

Še zmeri bi skuše z žara...

lp

mzm

Pri nas tudi čorba danes- ješprenj, ajdova kaša in zelenjava.

Včeraj- pečen oslič, sir za žar in bučke, solata- paradajz LUŠT s papriko.

katti

Pomfri in pol kile jagod, kar je imelo neslutene posledice......Mami je bila zadovoljna, sem bila eno uro dlje pri njej - ker si nisem upala it.

lp

cervus

Porova juha in pehtranovi štruklji.

rosie

Pri nas danes,pečena sv. rebra,pečene piščančje bedrca,juha(kokošja)mešana solata, za posladek ledena ,pa jagode z domačega vrta.

Milži

pražena jetrca, v kosih krompir in paprika v kisu

Balenka

Danes bodo čičerikini polpetki in solata. Nisem se še odločila a bo samo zelena, al kej mešanega. Hmmm?

Če bo kateremu od družinskih članov prijala juha mamo pa tud še malo paradižnikove, pa malo grahove.

Danes imamo pa čist zeleni dan.

lp,

Katarina80

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti