Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Makaroni v paradižnikovi in papričini omaki in rdeča pesa.

tanjaj

Tudi jaz kongratuliram rdečelasi fatalki ( buh ve, če je še, no, je še, dvom je le okrog las ), ki je odprla temu, ki se drži rekordno časa:.

Mene so včeraj pri vaškem ribniku nategnili, so mi še nekaj podtaknili ( *ebiga, vaška posla, kaj češ ). Torej, danes sem se spet mogel matrat z ribo:

A sem vam jaz gdaj pravil kaj o dovršenosti vesolja? A, da nisem? Prav čudno! Veste, vesolje je en tak urejen sistem, kjer je vse tako kot mora bit. No, sem ter tja so kašne singularne točke, kjer kakšn parameter odstopa in gre v neskončnost. Trenutno je en tak singularitet na našem planetu, kjer pohlep " elit " gre v neskončnost in je vesolje zaradi tega malo manj videti urejeno. To dela sive lase urejevalcem vesolja ( kakorkoli jim rečete: buh, višna, fizikalne konstante, allah............. ), vendar je to le lokalno odstopanje, ki se mimgrede odpravi s kakšno revolucijo...........

ežoj

Anede, anede??!! Jst tut tko pravim!!!!!!! (sem se pa na hitr prišlepala zdele...sej res, kje je pa Nola?)

Mi danes treniramo. Torej:

- fouš juha iz kocke, oplemenitena s korenčkom in peteršiljčkom

- ni bil ravno grenadirmarš ampak mi je marš tko všeč, da sem rižoto s krompirjem poimenovala revolucjonmarš

- enmalček piščančjega mesa, pečenega na putrčku, menda je fajn, da je telo v kondiciji, je treba bit pripravljen..

- solata majska kraljica (eh, ne morem skriti svojega porekla)

- vinu sem se odpovedala, moram biti prisebna, pila vodo. Ostali po želji. Po latinsko ad libitum.

P.s.: majska kraljica je slovenska sorta solate, spada ne glih med avtohtone, pač pa med udomačene. Da ne bi slučajno kdo moje poreklo napak interpretiral...

Posladek:

- dobra volja, kljub temu, da ni polna luna

(radio veseljak igra nonstop press)

Mygrace

Blitva s krompirjem, na hitro pečeni koščki govedine, tritikalino-pšenični kruh. Brez  1/3 trojanskega krofa

rimljanka

Aha, kje imaš ostali dve tretjini?????

lp

P.s. Pohane piščančje prsi, pečen krompir.

cervus

ČETRTEK:

jedla zunaj - nekaj podobno špinačni juhi, rižota s puranom in svežo zelenjavo, solata.

Za jutri si obetam ocvrt bezeg, upam da pri nas že cveti ...

msegov

mesna rižota za mesojede

za vegije pa rižota s šparglji

za posladek pa vaniljev šuding in celodnevna peka za vikend

lp

ledenka_

Danes: piščančja obara in skutni slivovi cmoki.

Lp,

Katarina80

ČETRTEK:

Polenta z ocvirki in čemažem, pražena jetrca, zelena solata z mlado čebulo:

Pozdravček!

Pri nas pa danes pestro mešano:

moji otroci (3) paradižnikovo omako, svedrčke in berivko

mož kislo zelje, pečenico in kruh

jaz lososa z semeni in berivko

za posladek pa pečem na hčerkino željo nutelino torto v obliki srčka za njenega fanta....Pravi, da jo  je zadnjič dobil pri 4 letih, zdaj pa ima še dvajset zraven in bo lepo presenečenje...Pa saj rada pečem...Jo bom prosila, da jo slika, ko bo narejena

Ojoj ko sem tole pisala je začelo smrdeti, vklopila sem gornje grelo za pečenje....Ojoj, pa to se mi še ni zgodilo, pa pečem 20 let....Mogoče ne bo zanič....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 24. 2012 14:57

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti