Pri nas pa danes kosilo na hitro: hrenovke, mešana solata (ni da ni), jagode, jagode, jagode.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pri nas pa danes kosilo na hitro: hrenovke, mešana solata (ni da ni), jagode, jagode, jagode.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
V čet. velika mešana solata (fižol, koruzica, kumare, češnjevci...)
Včeraj, špargljeva lazanja z domačimi polnozrnatimi oblati iz baze, prva družinsko vzgojena solata iz Pohorja (a je treba poudariti okus in svežino takšne solate? :) ) za piko na i, kot rada porečeta PAPAN in MAMAN, pa sem ju še pogostil z 3 različnimi vrstami sladic. Vse domače in izpod mojih rok.
Lepo je, ko lahko sin, vrne vsaj malo vsega tega, kar sta mi dala in skuhala v teh 30 letih...
Danes lenoben pozni rojstnodnevni zajtrk, kosilo bo lahko, zvecer pa degustacijski meni v loklalni restavraciji. Torej kosilo: solata s sirom in tuno, zraven popecen kruh s philadelphio.
LP
SašaDanes:
- koprivin burek
- kefir iz kozjega mleka
- skledurina zmešane solate
- prve češnje, s spremljajočim protokolom (daš v usta prvo češnjo v sezoni, si zaželiš željo..preden jo pogoltneš, te mora nekdo potegniti za uho...ne vem, če pomaga, je pa zabavno)
Danes ne bo posladka, bo eno samo garanje.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mygrace
SOBOTA:
polnozrnati makaroni z mesom, solata, posladek - po dolgem času jogurtovo pecivo s sadjem -
msegovDanes:
Danes pri nas špinača,pire krompir, hrenovke,ledena
in babičine bobrote.
Včeraj piščančja rižota, zelena solata z koruzo, mož in sin pa bolognese omako in špagete
Danes zelenjavna enolončnica, polenta z skuto, češnje z tržnice! Za hči, ki se ji je mudilo sataraš in berivka.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiDanes vse eno laufanje, ko pa pride čas kosila, začne dež. Pol nič, grem v tisti del jedilnice za lepo vreme, ki je pokrit:
uf, kaj pa tile starčki tukaj počnejo, temu računalniku se je neki sfrkljalo. Tole bo menda ta pravo:
zanimivo, ko ni razvrata, se precej manj poje:
![]()
ežoj
![]()
![]()
![]()
...vsaj medaljon bi skril....
V teh tropskih razmerah je to vse, kar sem zmogla:
pa skledo solate in češnje
(škoda, Mygrace, da nisi prej povedala za vražo, nikol ne veš
)
lp (aja, me ni ![]()
![]()
)
mzm
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pad Thai s piščancem

Bučna juha s kokosovim mlekom