Klobasice v skutnem testu, rdeča in bela pomaka, solata iz surovega korenčka in kuhanega krompirja, sangrija. Za sladico korenčkova torta od včeraj.
aby
Sladki rogljiči
Klobasice v skutnem testu, rdeča in bela pomaka, solata iz surovega korenčka in kuhanega krompirja, sangrija. Za sladico korenčkova torta od včeraj.
abyDanes pri nas pečen kare, rizi-bizi, zeljna solata. Za posladek pa degustacija sveže kuhanega čokoladnega likerja. ![]()
![]()
Danes goveja juha z rezanci, brancin Fonda in mlad krompir v pečici, špinača, mešana solata in limonina pita.
Danes pri meni " govedina a la ežoj " ( nisem se mogel spomnit kakšno kunštno francoslo ime, za drugič bom mal pobrskal po internetu ). Saj to ni nič kaj takega, govedina narezana na kocke " ta prave velikosti, dušena cca 2 uri s čebulo, papriko, belim vinom, sojino omako, cardamonom ( črnim ), koriandrom, cimetom in pimentom ( resnici na ljubo, zaradi izboljšanja okusa sem zadnjih pet začimb kar izpustil :
Tole sem jst enkrat v Parizu jedla, Ežoj. In se tej jedi reče Žozemu. Da boš za drugič vedel (pa za tretjič....)
Danes pri nas:
- eno klasično nedeljsko kosilo (pa tut ne vem, kako bi se po francosk reklo? Pomoč
?
Posladek:
- ![]()
![]()
![]()
![]()
Mygrace
ne pas faire, juste manger
Goveja juha z rezanci, ciganski zrzki, riž, motovilec s fižolom in za konec malo naravnega tuširanja - dežuje - mi se pa silimo rože sadit.
lp
cervusPredjed: košček slane torte
Glavna jed: goveja juha z zdrobovimi cmoki, govedina v preveč poprani porovi omaki, špecli, zelena solata, brokoli
Sladica: čudo od čokolade![]()
![]()
Pili smo vodo, cocto, vodo z okusom, vinček
rrr
goveja juha z rezanci in korenčkom, pomfi iz pečice, dunajski svinjski zrezki, skleda zelene solate........božansko
pozno popoldne ![]()
Danes sem naredila špargljevo juho in domače pirine rezance. Postregala jih bom z česnom in olivami popečenimi na olivcu. Poleg seveda skleda mešane zelene solate:)
Rojstnodnevno kosilo (z enotedensko zamudo, zaradi velikonočnih praznikov)...
-Gratinirani šampinjoni polnjeni s kremno paradižnikovo rižoto
-Bistra zelenjavna juha z gobovimi ravioli
-Svinjska ribica oz. tofu v kremni gorčični omaki
-Kruhov cmok, kuhan krompir
-Solata
-Jagodne kocke z belo čokolado
Vesnuska
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Sladki rogljiči

Špageti z brokolijem in prepraženimi drobtinami z inčuni