Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

NEDELJA:

Piščančja juhica z rezanci; reciklaža od včerajšnjega kosila - posuto s sirom, zapečeno v pečici; zelena solata z radičem:

Pozdravček!

MBrando je napisal/a:

OFFTOPIC:

Mamamia: Kaj bi jaz dal, da bom znal nekoč tako kuhati kot ti oz. vsi vi profiji!!! Jaooo
Kaki kmet, da sem komaj sedaj odkril kaj mi pomeni kulinarika, uživanje, kuhanje ter dober kozarec rdečega v dobri družbi, ob dobri knjigi, dobri hrani ali pa super debati.
Vse te knjige, katere sem na vaše predloge prebral o ita. in fra. kulinariki, so krojene čisto za mojo dušo in me samo delajo otožnega, da kmet, nisem že pred sr. šolo spoznal kaj me veseli in se temu primerno usmeril...
Ravno sem prebral La nonna, la cucina, la vita ter Zakaj so pa Francozinje lahko vitke,  Kuhinja strogo zaupno, ter Down and Out in Paris and London.
Apetiti po kulinariki in malim užitkom mi že leta pomenijo največ, ampak sedaj, so z vsako knjigo in dnevom vedno večji. Rad bi zajel celotno znanje, ki ga imate, da bi obvladal in se lahko prepuščal užitkom, tako kot vsi vi

Nič ne de. Komaj čakam da lahko grem jutri v knjižnico in dalje nabavit knjige po spisku iz Kulinarike.

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Dooobroooodooošššeeeellllllllllllll

Pa jaz nisem nikakšren profi, sem totalni amater, ampak z veliko ljubezni kuham. In se od nekaterih s Kulslo tako rada učim ...

Je pa res, da uživam v prirpavi jedi dežel, ki jih obiščem... In ko mi je sin od prijateljev, s katerimi smo skupaj potovali po dveh daljnih deželah, enkrat rekel: "Čuj, to je pa bilo čisto tako kot smo tam doli jedli (Burma, Tajska)", sem vedela, da včasih znam. Ker otorci nimajo dlake na jeziku.

mamamia

Mamamia: Hvala za vzpodbuden tekst!!!

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Danes:

testenine z paradižnikovo omako, oziroma bolonjsko(bilo je na izbiro)

domač rdeč in zelen radič v solati

zame: košček domačega kruha,3 jagode, jabolka

za vse pa kremšnite

jutri smo spet vsak po svoje tako da bo vsak jedel kar mu bo po volji

P.S. slika ni najlepša

ledenka_

Danes: dopoldanska paša na travnikih, nabiranje regrata, čemaža in kopriv.

Za kosilo: čemaževa juha s krompirjem, špinača iz kopriv in pire, regrat s toplim krompirjem.

rosie

Danes: panirani zrezki, zame na olivcu pečen piščančji zrezek z origanom, pečen krompir, kuhana zelenjava, kitajsko zelje in regrat s krompirjem v solati. Sladico imam še namen pripraviti - oreo muffine in čokoladno-mascarponejeve kocke.

msegov

Danes: telečji zrezki na žaru, prej marinirani v nekem pocu iz drobtin, mletih pinjol, limoninega soka in bazilike ter olivnega olja, pa pečene klobase, na krožniku prelite z mešanico rdečega vina, medu, čilija in mletih gorčičnih semen, zraven pečena čebula (kar na žar plošči), v pečici pečen krompir z rožmarinom in regrat z jajci. To zadnje je bilo nabolj navdušujoče, razen na žaru pečene zrezane čebule.

mamamia

Mamamia: Pa kaj ti hraniš tabornike??? Kam pospravite vse to raznolikost!!!! Všeč pa mi je vaš fra. način prehranjevanja. Več hodov in upam da ne vsake jedi na kile :D
Čebulo misliš pečeno, kot da jo narežeš na kolobarje in popečeš, ali?
Kaj sedaj pa vsi regrat nabirate?!?!!? Ne boste me, naslednji teden grem tudi jaz v akcijo. Preden mi vse poberete!!

Danes: polovica kuhanega sladkega krompirja, špinača z sojinim mlekom (super, da sem ugotovil šele ko sem pojedel, da sem pozabil jogurtovo kislo smetano na špinačo dati :/. Še pri praženju čebule in česna sem pa zelo vesel ugotovil, da je zamrzovalnik vzel špinačo in tako, me je repil SPAR in kljub mojem neodobravanju ned. odpiralnih časov, sem mu bil in sem sila hvaležen da delajo do 3eh :) ) in eno pečeno jajce O3.

mamamia, lignji zgledajo zelo dobro, bi bila vesela inštrukcij kako to narediš pliz

danes za kosilo:  česnovo juho, zapečene kotlete morskega psa, krompir v kosih, koprive kot prilogo

beva

Danes je bilo kosilo malo čudno, ker sta dva člana družine hotela preizkusiti novo ploščo za žar. Torej: za predjed suhe slive na žaru s kmečko slanino in kačkavaljem, pleskavice s sirom, pečene paprike, testeninska solata s piščančjim mesom, zeljnata solata s fižolom, povrh vsega pa še jabolčna pita. In zdaj bomo počili - pa še listje je treba pograbit .

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti