NEDELJA:
Piščančja juhica z rezanci; reciklaža od včerajšnjega kosila - posuto s sirom, zapečeno v pečici; zelena solata z radičem:

Pozdravček!
NEDELJA:
Piščančja juhica z rezanci; reciklaža od včerajšnjega kosila - posuto s sirom, zapečeno v pečici; zelena solata z radičem:

Pozdravček!
| MBrando je napisal/a: |
OFFTOPIC: Mamamia: Kaj bi jaz dal, da bom znal nekoč tako kuhati kot ti oz. vsi vi profiji!!! Jaooo
|
Dooobroooodooošššeeeellllllllllllll ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa jaz nisem nikakšren profi, sem totalni amater, ampak z veliko ljubezni kuham. In se od nekaterih s Kulslo tako rada učim ...
Je pa res, da uživam v prirpavi jedi dežel, ki jih obiščem... In ko mi je sin od prijateljev, s katerimi smo skupaj potovali po dveh daljnih deželah, enkrat rekel: "Čuj, to je pa bilo čisto tako kot smo tam doli jedli (Burma, Tajska)", sem vedela, da včasih znam. Ker otorci nimajo dlake na jeziku.
mamamia
Mamamia: Hvala za vzpodbuden tekst!!! ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danes:
testenine z paradižnikovo omako, oziroma bolonjsko(bilo je na izbiro)
domač rdeč in zelen radič v solati
zame: košček domačega kruha,3 jagode, jabolka
za vse pa kremšnite
jutri smo spet vsak po svoje tako da bo vsak jedel kar mu bo po volji
P.S. slika ni najlepša
Danes: dopoldanska paša na travnikih, nabiranje regrata, čemaža in kopriv.
Za kosilo: čemaževa juha s krompirjem, špinača iz kopriv in pire, regrat s toplim krompirjem.
rosie
Danes: panirani zrezki, zame na olivcu pečen piščančji zrezek z origanom, pečen krompir, kuhana zelenjava, kitajsko zelje in regrat s krompirjem v solati. Sladico imam še namen pripraviti - oreo muffine in čokoladno-mascarponejeve kocke.
msegovDanes: telečji zrezki na žaru, prej marinirani v nekem pocu iz drobtin, mletih pinjol, limoninega soka in bazilike ter olivnega olja, pa pečene klobase, na krožniku prelite z mešanico rdečega vina, medu, čilija in mletih gorčičnih semen, zraven pečena čebula (kar na žar plošči), v pečici pečen krompir z rožmarinom in regrat z jajci. To zadnje je bilo nabolj navdušujoče, razen na žaru pečene zrezane čebule.
Mamamia: Pa kaj ti hraniš tabornike??? Kam pospravite vse to raznolikost!!!! Všeč pa mi je vaš fra. način prehranjevanja. Več hodov in upam da ne vsake jedi na kile :D
Čebulo misliš pečeno, kot da jo narežeš na kolobarje in popečeš, ali?
Kaj sedaj pa vsi regrat nabirate?!?!!? Ne boste me, naslednji teden grem tudi jaz v akcijo. Preden mi vse poberete!!
Danes: polovica kuhanega sladkega krompirja, špinača z sojinim mlekom (super, da sem ugotovil šele ko sem pojedel, da sem pozabil jogurtovo kislo smetano na špinačo dati :/. Še pri praženju čebule in česna sem pa zelo vesel ugotovil, da je zamrzovalnik vzel špinačo in tako, me je repil SPAR in kljub mojem neodobravanju ned. odpiralnih časov, sem mu bil in sem sila hvaležen da delajo do 3eh :) ) in eno pečeno jajce O3.
mamamia, lignji zgledajo zelo dobro, bi bila vesela inštrukcij kako to narediš pliz![]()
danes za kosilo: česnovo juho, zapečene kotlete morskega psa, krompir v kosih, koprive kot prilogo
bevaDanes je bilo kosilo malo čudno, ker sta dva člana družine hotela preizkusiti novo ploščo za žar. Torej: za predjed suhe slive na žaru s kmečko slanino in kačkavaljem, pleskavice s sirom, pečene paprike, testeninska solata s piščančjim mesom, zeljnata solata s fižolom, povrh vsega pa še jabolčna pita. In zdaj bomo počili - pa še listje je treba pograbit
.
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kruhove kroglice

Biskvit s slivami