Včeraj: korenčkova juha, rižota s slanino in treviškim radičem, solata:kupljeno mlado zelje, regrat, motovilec- z vrta
danes: ostanki rižote od včeraj in solata, ker gremo zdaj na rojstni dan- torta sigurno, ampak bo najverjetneje še kaj
tabuVčeraj: korenčkova juha, rižota s slanino in treviškim radičem, solata:kupljeno mlado zelje, regrat, motovilec- z vrta
danes: ostanki rižote od včeraj in solata, ker gremo zdaj na rojstni dan- torta sigurno, ampak bo najverjetneje še kaj
tabuVčeraj družinski piknik, danes, sočivje v solati:
ežoj
MBrando, seveda ne na kile, vsega po malo.
Čebula na žaru je čisto preprosto: narežem jo na kolobarje ali polmesce, danes je bila rdeča na sporedu, in jo na žar plošči opečem na mestu, kjer se je prej peklo meso, da se navzame okusa. Z lopatico jo malo mešam, in ko čisto malo uplahne, je gotova.
Evo:
Danes smo imeli zelenjavno juho, čičerkino zlivanko, polnjeno s popečenim radičem, mladim, svežim sirom (stracchino) in pinjolami
skledo radiča in sladico, ki sem ji pozabila ime
, nekaj na D...se mi zdi
in za katero še vedno ne vem, ali jo je zadnjič naredil prav ežoj, ali jaz (limnol, na pomoč
)
lp
mzm
Včeraj pri nama ena prava polomija. Sprememba plana, ker rib nisem našla ( v zmrzovalniku, namreč). Plan B je bila piščančja "rižota" iz ajdove kaše. ![]()
![]()
Na zalogi sem imela nikoli prej preizkušeno kašo, ki se je kuhala kot polenta. ![]()
. PO ne vem kakih popravkih okusa in na koncu pečenja v pečici, ni bilo vredno kalorij. Solata je bila seveda več kot odlična. OH so nadomestili odlični sosedini piškoti. ![]()
Danes: Rimski njokiji preliti z gobovo omako. Solata. ![]()
Vanja
mzm,
zgleda super. Če je bilo tudi dobro, potem pa sploh ne more biti narobe, nekaj osebne note pa mora imeti vsaka stvar iz domače kuhinje.
http://www.cokoladniatelje.si/izdelki/#izdelek-franceve-cve
Sonja
Hvala, limnol, aha, na F je ![]()
.
Imaš prav, važno, da so (bile
) dobre.
lp
mzm
juha z rezanci, pražen krompir, pečena
, motovilec, skutine palačinke
Segedin golaž in domač kruh.
Tinky Binkypri nas bo danes tole: http://www.kulinarika.net/recepti/16781/mesne-jedi/gove, kruh, paradižnik in motovilec v solati
bevaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Metuljčki s paradižnikovo omako

Velikonočni toast