Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Včeraj: korenčkova juha, rižota s slanino in treviškim radičem, solata:kupljeno mlado zelje, regrat, motovilec- z vrta

danes: ostanki rižote od včeraj in solata, ker gremo zdaj na rojstni dan- torta sigurno, ampak bo najverjetneje še kaj

tabu

Včeraj družinski piknik, danes, sočivje v solati:

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 18. 2012 15:36

MBrando, seveda ne na kile, vsega po malo.

Čebula na žaru je čisto preprosto: narežem jo na kolobarje ali polmesce, danes je bila rdeča na sporedu, in jo na žar plošči opečem na mestu, kjer se je prej peklo meso, da se navzame okusa. Z lopatico jo malo mešam, in ko čisto malo uplahne, je gotova.

Evo:

mamamia

Danes smo imeli zelenjavno juho, čičerkino zlivanko, polnjeno s popečenim radičem, mladim, svežim sirom (stracchino) in pinjolami

skledo radiča in sladico, ki sem ji pozabila ime , nekaj na D...se mi zdi

in za katero še vedno ne vem, ali jo je zadnjič naredil prav ežoj, ali jaz (limnol, na pomoč )

lp

mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 18. 2012 22:06

Včeraj pri nama ena prava polomija. Sprememba plana, ker rib nisem našla ( v zmrzovalniku, namreč). Plan B je bila piščančja "rižota" iz ajdove kaše.   Na zalogi sem imela nikoli prej preizkušeno kašo, ki se je kuhala kot polenta. . PO ne vem kakih popravkih okusa in na koncu pečenja v pečici, ni bilo vredno kalorij. Solata je bila seveda več kot odlična. OH so nadomestili odlični sosedini piškoti.

Danes: Rimski njokiji preliti z gobovo omako. Solata.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 18. 2012 19:43

mzm,

zgleda super. Če je bilo tudi dobro, potem pa sploh ne more biti narobe, nekaj osebne note pa mora imeti vsaka stvar iz domače kuhinje.

http://www.cokoladniatelje.si/izdelki/#izdelek-franceve-cve

Sonja

Hvala, limnol, aha, na F je .

Imaš prav, važno, da so (bile ) dobre.

lp

mzm

juha z rezanci, pražen krompir, pečena, motovilec, skutine palačinke

Balenka

Segedin golaž in domač kruh.

Tinky Binky

pri nas bo danes tole: http://www.kulinarika.net/recepti/16781/mesne-jedi/gove, kruh, paradižnik in motovilec v solati

beva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti