Juhica od včeraj in poskus peke Macaroons...
Vesnuska
Juhica od včeraj in poskus peke Macaroons...
Vesnuska
Danes: Kremna čebula z lososom. Prej pa nekaj zelene solate z avokadom in mala porcija koromačeve. Slednja je tako dobra, da bi o lahko jedla vsak dan. S kinom včeraj ni bilo nič
, bomo videli, če bo danes kaj s tem.
Vanja
Jetrca, pire, domača mešana solata- berivka, motovilec, regrat
Včeraj- riž z zelenjavo, pečen osličev file, domača solata z koruzo
prej pa 2 dni repa in krompir
Kranjska klobasa, ržen kruh, vložena paprika. In pa ![]()
![]()
!!!![]()
Danes goveji zrezki s čebulno omako,pire krompir ter solata ![]()
Danes pri nas: krompirjev golaž. solata.
rosieDanes: Kuskus popečen v voku na arašidovem olju z grahom, jajcem O3, čebulo, sojino omako. Zraven pa vložena rdeča pesa in rjavi fižol. NOM NOM NOMMMMMM![]()
Jutri/ponedeljek: Kremna špinača, kuhan krompir v kosih + en dan jajce O3, drugi dan LUMPI hrenovka![]()
za našega družinskega člana, ki zaradi operacije dlesni nesme nič trdega: juha z ribano kašo, čokoladni puding s smetano
ostali:pizza, palačinke z orehi
zdaj sem pa naredila kremšnite, ki so za jutri
lp
ledenka_Včeraj sva uživala v kombinaciji polente z zelišči in lignjev po receptu iz knjige o kuhinji Zanzibarja (čebula, česen, kokosovo mleko, kurkuma) - takole je bilo videti:
OFFTOPIC:
Mamamia: Kaj bi jaz dal, da bom znal nekoč tako kuhati kot ti oz. vsi vi profiji!!! Jaooo ![]()
Kaki kmet, da sem komaj sedaj odkril kaj mi pomeni kulinarika, uživanje, kuhanje ter dober kozarec rdečega v dobri družbi, ob dobri knjigi, dobri hrani ali pa super debati.
Vse te knjige, katere sem na vaše predloge prebral o ita. in fra. kulinariki, so krojene čisto za mojo dušo in me samo delajo otožnega, da kmet, nisem že pred sr. šolo spoznal kaj me veseli in se temu primerno usmeril...![]()
Ravno sem prebral La nonna, la cucina, la vita ter Zakaj so pa Francozinje lahko vitke, Kuhinja strogo zaupno, ter Down and Out in Paris and London.
Apetiti po kulinariki in malim užitkom mi že leta pomenijo največ, ampak sedaj, so z vsako knjigo in dnevom vedno večji. Rad bi zajel celotno znanje, ki ga imate, da bi obvladal in se lahko prepuščal užitkom, tako kot vsi vi![]()
Nič ne de. Komaj čakam da lahko grem jutri v knjižnico in dalje nabavit knjige po spisku iz Kulinarike.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polpetki iz melancan

Angleški kolač