Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Vanja, jaz se že celo zimo bašem z vsem, kar nudi ta zimski čas. Krvavice, jote, žganci, že cel teden je zame Pust. Ko bo prišla zelena in topla pomlad, pa bo treba sleči plašče in pokazati svoje telesce, si bom pa ponavljala tisto od Mamemie, namreč, da lepega teleščka ni nikoli dovolj!

Danes zame pire in špinača, za moža še zadnji krožnik jote, za oba in obiske pa en pladenj krofov, kupljenih kajpak. Se jih ne lotim za noben denar. Tako, da moje čestitke vsem, ki jih pečete. 

naor

Danes:

- zelenjavna rižota

- skleda endivije s fižolom

- krofi, kupljeni

- pomaranče

Pobedek:

- krofi

Posladek:

- krofi

Ja, Vanja, to se moraš tko basat, da tut v usta več ne gre, to je poseben užitek! Pa po licih in po nosu moraš imeti vse belo od štaubcukra! Sama jih razen ob maškaradnem času ne jem, ampak zdaj pa si dam duška za vse nazaj in naprej do naslednjega Pusta! Juhu!

Mygrace

Evo danes kar ena lahka zelenjavna juhica, da se pripravimo na pustni vikend. :)

V juhici pa vse kar se je našlo v zamrzovalniku od cvetače do graha v raznih oblikah, korenček ....

msegov

Sporočilo je spremenil(a) msegov dne 17. 2012 12:26

Mygrace je napisal/a:

...

- krofi, kupljeni

...

Pobedek:

- krofi

Posladek:

- krofi

Ja, Vanja, to se moraš tko basat, da tut v usta več ne gre, to je poseben užitek! Pa po licih in po nosu moraš imeti vse belo od štaubcukra! Sama jih razen ob maškaradnem času ne jem, ampak zdaj pa si dam duška za vse nazaj in naprej do naslednjega Pusta! Juhu!

Mygrace

Tako se strinjam s tabo Mygrace. Tudi jaz nimam nobenih luštov čez leto po krofih, dober teden pred pustom me pa že tako zagrabi, da se jim enostavno nočem odreči. In si jih tudi privoščim, brez slabe vesti, ker, ko bo praznikov konec se bom tudi jaz unesla.

Zelo slikovito si opisala, kako se jé, da je užitek popoln. Te kar vidim, kako uživaš.

zeta

Pečene postrvi in krompirjeva solata, ampak seveda ne še sedaj, saj še malicat nisem utegnila, smrk, smrk

mejačka

Na olivcu pečen aljaški file, ajdov rizi bizi, kumare v paradižnikovi omaki.
Čez urco ali dve, pa en mali pirin krof z šalco čaja!

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Naor, z občasnimi nizkimi temperaturami je pri nas že pomlad.  Letos je zima tolk smotana, da še moji bushi ne vedo, kaj naj počnejo.

Danes: Cvetačni gratin s pršutom, kos sveže pečenega rženega kruha in zelena solata.

Vanja

Danes pečen piščančji file, brstični ohrovt, še zadnji krofi - razširjena družba treh krofojedcev je (poleg naju) pojedla skoraj vse krofe, nastale iz kile moke... Torej za danes sta ostala 2 od 21 

V nedeljo še "pustno kosilo" - courtesy od prijateljice iz Abruzzev, potem pa začetek pomladnega prehranjevanja :)) No ja, po temperaturah sodeč smo še povsem zimski! 

LP, 

Saša

Torek: losos z zelenjavo, mešana solata in torta za valentinovo

Sreda: file morskega lista z mandeljni, pečen krompir, kumarična solata

Četrtek: testenine z mesno omako in paradižnikovo omako, zelena solata

Danes: sarme, v kosih krompir

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

pri nas danes:  pire krompir, nedolžne polnjene paprike, za posladek pa čokoladno-pomarančna torta (mogla probat nov model za torte 

beva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti