Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes bo (prav kmalu):

- goveja juha s kupljenimi rezanci in veliko petršilja ter nekaj korenčka

- tenstan krompir na ocvirkih

- kisla repa

- govedina iz juhe

- krvavice

- endivija s fižolom

- rdeča pesa v solati

- čaj

- vino

- pomaranče

- krofi

neee, sej ne! Pojedli bomo vsakega po malem. Krofe pa na veliko, normalno!!

Poobedek in posladek:

Mygrace

Včeraj špageti s tuno, rdeč in zelen radič v solati, pa cvrla sem krofe.

danes pa goveja juha, prata, radič, kitajsko zelje in korenček v solati,

pa seveda krofi od včeraj zraven

tabu

Včeraj pečenice, pire krompir, kislo zelje in krofi.

aby

Danes sva imela klasično nedeljsko kosilo: goveja juha, pražen krompir, govedina iz juhe in ocvrti piščančji zrezki za mojo boljšo polovico in zelena solata. Za posladek pa seveda domači krofi in domači krhki flancati ter mamin jabolčni štrudelj.

tanjaj

Danes: kurja juha z zdrobovimi cmoki, pečeno kurje meso, ajdova kaša z zelenjavo, radič in endivija z vročim krompirjem in seveda krofi danes pečeni ter kozarček .

Lepo nedeljo!

irenakr

Danes testeninska solata s paradižnikom in papriko. Za sladico sestavljenka iz španskih vetrcev, jagod in sadne kreme.

aby

Danes, ker služimo odpustke za flancate od včeraj in palačinke od zajtrka, je bil losos z zelenjavo na pari. Zraven kozarček rujnega s Krasa. Do večera si bomo pa že kaj izmislili (mogoče bo okroglo in hrustljavo, bomo videli, kaj bo ratalo). 

Sonja

Mygrace je napisal/a:

Sama jih razen ob maškaradnem času ne jem, ampak zdaj pa si dam duška za vse nazaj in naprej do naslednjega Pusta! Juhu!

Mygrace

Saj ravno v tem vidim največji problem: Najprej se basamo za Novo leto, potem za Valentinovo, potem pusta, potem kajpavemkaj, nato pride Velika noč, pa prvi maj in tako lep naprej do Silvestra. In tako se (mi) naberejo kile...

Da ni bilo dolgčas, sem pojedla uno mojo solato kar na kavču, dužbo mi je delala hišna ljubljenka.

Za danes in jutri si bom poleg solate nabavila en liter hot n sour soup iz kitajskega lokala čez cesto. V zmrzovalniku sem našla lonček kurjih jeter. Popečene bodo krasile v pečici popečeno romanine solato.Vse na kavču ob kakem filmu in dobri družbi .

Vanja

danes smo jedli vzunaj: pizza, orehove palačinke

včeraj: kroštole, krofi(zame), kakav

za ostale: polenta in golaž, krof

jutri nevem..za večerjo bodo pa zaotovo domači krofi s kremo

lp

ledenka_

Sporočilo je spremenil(a) ledenka_ dne 19. 2012 16:54

Danes piščanec, pečen na soli, pečen krompir (roast potatoes )in zelena solata. Zraven, se ve, vino. Za posladek sta otroka pojedla par jagod s sladkorjem (želja je bila neizmerna), odrasli smo desert izpustili.

Včeraj goveja juha in zelenjavna rižota. Za posladek kupljeni krofi v lokalni pekarni. Mastni, prepečeni in posledično trdi. Brez venčka, brez okusa. Otroka sta z jezikom polizala ven marmelado, krof enkrat ugriznila in pustila. Gledala sem svoj krof, enkrat ugriznjen na krožniku, razmišljala, če ga vseeno pojem, pa se potem premislila. Vrgla sem ga proč brez trohnice slabe vesti. Popoldne sem v Mercatorju kupila DonDonove, manj mastne. Bili so solidni. Letos nekako ni bilo časa za peko krofov. Pa drugo leto, mogoče.

Vilma

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti