Lepo, Roncolino! Ja, Tadebu četrtek je, mi smo imeli sicer "prilagojeni program" (smo v mestu mal zaostali, hehe
) ampak mi je všeč, da še kdo upošteva stare šege in navade (in kulturo).
![]()
![]()
![]()
![]()
Lepo, Roncolino! Ja, Tadebu četrtek je, mi smo imeli sicer "prilagojeni program" (smo v mestu mal zaostali, hehe
) ampak mi je všeč, da še kdo upošteva stare šege in navade (in kulturo).
![]()
![]()
![]()
![]()
Danes: piščančno zelenjavna rižota, mešana solata in čokoladna torta s kozarčkom šampanjca.![]()
![]()
Migla
No, tudi mi smo mestni, torej malo zaostali
:nedolžna ješprenka
kruh, suha klobasa in krofi, veliko krofov, trenutno sem pri številki....
, ne povem!
lp
mzm
Palačinke, solata in verjetno kaka palačinka z marmelado za močnejšo polovico za poobedek.
za oba.
Aja: Saj pust je šele čez nekaj dni, vi se pa že basate s krofi?
Vanja
Repna jota s koščkom suhega mesa.
mejačkaVanja, danes je debeli četrtek, dan, ko naj bi imeli vsi "ta debeli" god, običaji se od pokrajine do pokrajine razlikujejo, povsod jim je skupna mastna hrana, tudi krofi.
Vi ta suhi nimate pojma![]()
![]()
![]()
lp
mzmDanes: zelenjavna juha z ješprenjem, in kupleni krofi ( ni še prišel moj čas, da bi delala krofe
)
| mišzmoke je napisal/a: |
Vanja, danes je debeli četrtek, dan, ko naj bi imeli vsi "ta debeli" god, običaji se od pokrajine do pokrajine razlikujejo, povsod jim je skupna mastna hrana, tudi krofi. Vi ta suhi nimate pojma lp
|
Ja, danes imamo pa god
sem slišala, da danes naj bi "ta debeli" zastonj dobili krofe, suhi naj bi jih pa plačali
No ja, jaz sem jih kar sama naredila, da ne bi bilo slučajno kakšne dileme v katero kategorijo spadam![]()
Dej miš, bo še kdo mislil, da sem suha!
No, moj debeli četrtek se je začel z eno uro in pol v telovadnici (je kapljalo od mene), zvečer pa še za eno uro na Zumbo. ![]()
Tukaj je samo Fat Tuesday ali Mardi Gras pa še eno ime ima, a se mi ne ljubi brskat. ![]()
Pri nas danes rižota od včeraj in rdeča pesa, zdaj pa še krofi (niso lepi, so pa dobri
)
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene paprike

Schwarzwald kocke