Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes bo pri nas mal čuden jedilnik - porova juha z zdrobom, ohrovt s krompirjem in krapi z nadevom iz ajdove kaše in skute. Za ljubitelje mesa pa še en šnicl od včeraj, da me ne bodo preveč šimfal.

lp

cervus

Danes pri  nas: juha s  in domačimi rezanci, puranji zrezki, pečeni v teastu s sezamom, riž s porom, kuhana cvetača in brstiččni ohrovt, motovilec z jajcem, pa seveda skoraj vijoličnega, s Krasa. Za pozno popoldansko  pa nekaj sladkega, najbrž eni mafini,  morda.

rimljanka

Danes pri nas: goveja juha z rezanci, pražen krompir z zeljem in česnom, skleda motovilca z jajcem, solata iz pečene paprike, Miglino zdrobovo pecivo in malinov tiramisu.

rosie

Danes: omaka iz mletega mesa z dodatkom sveze paprike, zucini, strocji fizol parmezan.

Amelia

Danes polpeti iz brstičnega ohrovta in pomfri iz pečice. Za sladico pa koruzni kosmiči in mandlji, obliti s karamelo in čokolado.

aby

Prebranac iz sivčka in pisana solata-radič. Skoraj vegetaijansko, če ne bi dala slanine v prebranac. 

menola

Pozdravljeni,

kulslo mi je zeeloo vsec. Rada jo prebiramin in moj cilj je, da si v nedeljo vzamem cas in po pregledu zalog si naredim spisek, kaj bo jutri za kosilo, seveda s pomocjo kulslo. Vzame manj casa, kot pa dan za dnem razmisljati in se zraven jeziti

Probajte,deluje.  

hondica

Matr, dare,

kako vam ni bilo všeč s cimetom, ne morem verjet, najbrž ste ga dali premal, pa bi morda dali kak strok vanile.

Madona tile mlajši člani so tudi hecni, kaj bi rekel če bi dobil nalogo, da naredi torto iz prašnikov divjega prašiča! No, bo se že navadil!.

Mala honda, ti si pa tudi dolgo zbirala korajžo, da se oglasiš. Veš, tist, k pravijo, da te popljuvajo takoj ko kaj vprašaš, sploh ni res. Ti kar piši ( matr, nekateri so pa res  žleht, če napišeš, da nimaš kaj napisat, jim kar pokrov vrže ). *ebiga ( uf, uf, na začetku stavka bi mogla bit velika črka, se oproščam, zvezdica, tega pa ne zriktajo ), nekater so pa čudni. Pa res, a so zriktali smeškote, da poskusim:[prdeči slon], evo, saj sem vedel nič ne zriktajo..

kakorkoli pri meni danes:

Ma kakorkoli obrneš................. saj ne rečem, poje se že, vendar priznajte: riba je  le riba ( tudi če je brez repa ).

xx

ežoj

Matr, menola, a nisi vidla, si imela en papir ( menda so cajtngi ) v pekaču! Bi mogla prej to umaknit. *ebiga ( no, pa spet manjka velika zvezdica ) se zgodi, drugič pa mirki.

ežoj

Ne le vino, še hrana je pri nas danes vijolična (nisem vedela, a pride ežoj, al ne, pa sem naredila njegovo najljubšo marinado za piščanca, sicer brez cimeta, žbice, pomaranča, ingver, rožmarin, brin, koriander in še kaj, pa so)

za poplno barvno harmonijo zraven še skleda radiča in pomaranče

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti