Včeraj: goveja juha z ribano kašico,v velikem pekaču pečen krompir z piščančjimi kračami,nekaj svinskega mesa, kitajsko zelje v solati
Danes:sladko paradižnikovo zelje s fižolom in prekajenimi rebri,marmeladni žepki iz listnatega testa
knjižnicaVčeraj: goveja juha z ribano kašico,v velikem pekaču pečen krompir z piščančjimi kračami,nekaj svinskega mesa, kitajsko zelje v solati
Danes:sladko paradižnikovo zelje s fižolom in prekajenimi rebri,marmeladni žepki iz listnatega testa
knjižnicaZa dva dni sem skuhala en divji, domač golaž (stavim, da ima tudi kakšno imenitnejše ime), danes s polento
zraven skleda radiča, teran in pomaranče
Zdaj si grem preverit jermene pri postelji.
V kot se sramovat za 15 minut (kot bi ena rekla) vsi, ki niste na burjo pomislili!
lp![]()
Jaz bom teh 15 minut raje delala kaj bolj zabavnega, burje sem imela dovolj, ko sem se pred debelo uro trkljala čez Rebrnice (kaj naj rečem, malo pa le vleče). Mogoče je pa imel moj ata to v mislih, ko mi je pred odhodom na študij v Ljubljano zabičal, da naj se varujem Primorcev.
Današnje kosilo se ravnokar kuha in sicer Pečjakovi svaljki, recimo temu priloga (burginjonska govedina) bo iz zamrzovalnika, solata (pesa) pa iz kozarca. Ampak vseeko že komaj čakam, mejduš, kako tak veter človeka naredi lačnega.
SonjaV soboto ocvrte sardelice, krompir z blitvo, solata. Včeraj lignji kot predjed, lignji na žaru (sva po pomoti preveliko količino odtalila) in domači pomfri, zelena solata s česnom. Danes krompirjeva juha, ajdova kaša, za mesojedce pečenka, zelena solata in palačinka pečena v pečici.
Jutri kisla repa in krvavice za mesojedce.![]()
lp, pinka![]()
Danes: krvavica, kisla repa s fižolom, pražen krompir ![]()
danes smo kosilali v službi
-zelenjavna pizza
-schwardsvaldska torta
jutri: verjetno grahova juha, palačinke
sreda: kosilamo vzunaj
ledenka_Danes: porova juha, orehovi štruklji, jabolčni kompot.
rosieVčeraj: haše omaki, testenine, pesina solata
Danes: bučna juha, žrebičkovi zrezki v omaki, kus-kus, zelena solata
Jutri: zelenjavna juha, kuhana krača, kislo zelje, pražen krompir
Četrtek: jota, palačinke
matejaozDanes prvič letos T minus 31....
Lečina juha, pečen krompir, pečen piščanec in nekaj podušenega brstičnega ohrovta. Kavica!
LP
SašaDanes: zelenjavna juha, pečen krompir, lignji v testu, brokoli, zelena solata, motovilec
Jutri: goveja juha z rezanci, pečena ajdova kaša z zelenjavo, piščančji zrezki v čebulni omaki, zelena solata, motovilec, jabolčni in češnjev štrudelj
NENA58Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svaljki s čemaževim pestom

Piščančja stegna z miso pasto