Danes ostanki od včeraj: golaž in sveži ajdovi žganci. pa skleda radiča.
Balenka
Gnetemo, pečemo in jih že jemo
Danes ostanki od včeraj: golaž in sveži ajdovi žganci. pa skleda radiča.
BalenkaDanes za kosilo
bučke v omaki
pire krompir
krvavica
dolenc52Pohane perutke in skleda zelene solate z motovilcem.Ampak tale Breskvina juha pa mi kar sline pocedi. Jaz bi le še kak krompirček not vrgla, ampak izgleda pa tes odlično!
mejačkaDomov prinešeno kosilo iz kitajskega pajzlna. :)
Vroče kisla juha, dumplings, Lo Mein in goveina po sechuansko. Po nepotrebnem si že ves dan razbijam glavo, če sem sploh jedla kitajsko hrano od vrnitve z izleta. ![]()
Danes med kuho po dolgem času ni ugašal plin
, zato smo se najedli nedolžne jote, kotolete in fižola, dušenega z rožmarinom in žajbljem
ežoj, a ta recept za ribe brez repa se vleče pri vas iz roda v rod?![]()
lp
mzmOj,
eno hitro kosilo :)
Ajdovo kašo(se jo splača kdaj kupit,kar paše kdaj po vsem tem krompirju in rižu),jaz jo namočim v vročo vodo 1 uro preden jo 'rabim',se popolnoma odpre in jo ne kuham. (6 pesti za dva odrasla in dva otroka)
Poljubno meso nareži na kocke(puran - zelo hitro, svinjina - boljši okus),popraži na olju,da dobi zapečeno skorjico,dodaj na kocke narezan paradižnik(malo več),česen(po okusu), začini in na kar močni temperaturi praži,da se paradižnik raspusti in malo povre,lahko tudi malo zaliješ z vodo(odvisno kolk 'omakce' želiš),
v ponvi rastopi malo masla(ne preveč,se ga raje doda med gretjem kaše),dodaj odcejeno kašo,sol,malo popra in na zmernem ognju hitro popraži (rada se prime).
Z poljubno zajemalko jo serviraš na sredino krožnika,po vrhu ali okrog preliješ meso z omakco.
Solata: motovilec!!!
NJAM!
marijamojcaDanes svinjska pečenka, pečen krompir v pečici, ppečen prstični ohrovt/kuhana zelenjava, solata iz kitajskega zelja.
msegov
danes goveja juha z rezanci, zrezki v omaki, kruhovi cmoki, radič in skutni zavitek.
kleov petek in soboto sem jedla bolj večerjo, zaradi službe:)
danes pa:
-fižolova mineštra na gosto z polento(istrska specialiteta)
-palačinke
potem pa sprehod v vetru in sončku do sestre :)
lp
ledenka_Pri nas danes kot se za nekonvencionalno slo familijo spodobi malo nekonvencionalno nedeljsko kosilo!
Srček in ledvičke v omaki s pire krompirjem zraven pa buhteljčki polnjeni s porom in ocvirki (tak dobri da jih že vsaka 2 dni pečemo zadnji mesec)!

Smo poskusli s cimetom posut pa je blo še celo za nas preveč ekzotično! Mogoče bi bolj šli zraven klinčki!
dare_dr
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gnetemo, pečemo in jih že jemo

Vanilijeve rolice