Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes ostanki od včeraj: golaž in sveži ajdovi žganci. pa skleda radiča.

Balenka

Danes za kosilo

bučke v omaki

pire krompir

krvavica

dolenc52

Pohane perutke in skleda zelene solate z motovilcem.Ampak tale Breskvina juha pa mi kar sline pocedi. Jaz bi le še kak krompirček not vrgla, ampak izgleda pa tes odlično!

mejačka

Domov prinešeno kosilo iz kitajskega pajzlna. :)

Vroče kisla juha, dumplings, Lo Mein in goveina po sechuansko. Po nepotrebnem si že ves dan razbijam glavo, če sem sploh jedla kitajsko hrano od vrnitve z izleta.

Vanja

Danes med kuho po dolgem času ni ugašal plin , zato smo se najedli nedolžne jote, kotolete in fižola, dušenega z rožmarinom in žajbljem

ežoj, a ta recept za ribe brez repa se vleče pri vas iz roda v rod?

lp

mzm

Oj,

eno hitro kosilo :)

Ajdovo kašo(se jo splača kdaj kupit,kar paše kdaj po vsem tem krompirju in rižu),jaz jo namočim v vročo vodo 1 uro preden jo 'rabim',se popolnoma odpre in jo ne kuham. (6 pesti za dva odrasla in dva otroka)

Poljubno meso nareži na kocke(puran - zelo hitro, svinjina - boljši okus),popraži na olju,da dobi  zapečeno skorjico,dodaj na kocke narezan paradižnik(malo več),česen(po okusu), začini in na kar močni temperaturi praži,da se paradižnik raspusti in malo povre,lahko tudi malo zaliješ z vodo(odvisno kolk 'omakce' želiš),

v ponvi rastopi malo masla(ne preveč,se ga raje doda med gretjem kaše),dodaj odcejeno kašo,sol,malo popra in na zmernem ognju hitro popraži (rada se prime).

Z poljubno zajemalko jo serviraš na sredino krožnika,po vrhu ali okrog preliješ meso z omakco.

Solata: motovilec!!!

NJAM!

marijamojca

Danes svinjska pečenka, pečen krompir v pečici, ppečen prstični ohrovt/kuhana zelenjava, solata iz kitajskega zelja.

msegov

danes goveja juha z rezanci, zrezki v omaki, kruhovi cmoki, radič in skutni zavitek.

kleo

v petek in soboto sem jedla bolj večerjo, zaradi službe:)

danes pa:

-fižolova mineštra na gosto z polento(istrska specialiteta)

-palačinke

potem pa sprehod v vetru in sončku do sestre :)

lp

ledenka_

Pri nas danes kot se za nekonvencionalno slo familijo spodobi malo nekonvencionalno nedeljsko kosilo!

Srček in ledvičke v omaki s pire krompirjem zraven pa buhteljčki polnjeni s porom in ocvirki (tak dobri da jih že vsaka 2 dni pečemo zadnji mesec)!

Smo poskusli s cimetom posut pa je blo še celo za nas preveč ekzotično! Mogoče bi bolj šli zraven klinčki!

dare_dr

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti