Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes ostanki od včeraj: golaž in sveži ajdovi žganci. pa skleda radiča.

Balenka

Danes za kosilo

bučke v omaki

pire krompir

krvavica

dolenc52

Pohane perutke in skleda zelene solate z motovilcem.Ampak tale Breskvina juha pa mi kar sline pocedi. Jaz bi le še kak krompirček not vrgla, ampak izgleda pa tes odlično!

mejačka

Domov prinešeno kosilo iz kitajskega pajzlna. :)

Vroče kisla juha, dumplings, Lo Mein in goveina po sechuansko. Po nepotrebnem si že ves dan razbijam glavo, če sem sploh jedla kitajsko hrano od vrnitve z izleta.

Vanja

Danes med kuho po dolgem času ni ugašal plin , zato smo se najedli nedolžne jote, kotolete in fižola, dušenega z rožmarinom in žajbljem

ežoj, a ta recept za ribe brez repa se vleče pri vas iz roda v rod?

lp

mzm

Oj,

eno hitro kosilo :)

Ajdovo kašo(se jo splača kdaj kupit,kar paše kdaj po vsem tem krompirju in rižu),jaz jo namočim v vročo vodo 1 uro preden jo 'rabim',se popolnoma odpre in jo ne kuham. (6 pesti za dva odrasla in dva otroka)

Poljubno meso nareži na kocke(puran - zelo hitro, svinjina - boljši okus),popraži na olju,da dobi  zapečeno skorjico,dodaj na kocke narezan paradižnik(malo več),česen(po okusu), začini in na kar močni temperaturi praži,da se paradižnik raspusti in malo povre,lahko tudi malo zaliješ z vodo(odvisno kolk 'omakce' želiš),

v ponvi rastopi malo masla(ne preveč,se ga raje doda med gretjem kaše),dodaj odcejeno kašo,sol,malo popra in na zmernem ognju hitro popraži (rada se prime).

Z poljubno zajemalko jo serviraš na sredino krožnika,po vrhu ali okrog preliješ meso z omakco.

Solata: motovilec!!!

NJAM!

marijamojca

Danes svinjska pečenka, pečen krompir v pečici, ppečen prstični ohrovt/kuhana zelenjava, solata iz kitajskega zelja.

msegov

danes goveja juha z rezanci, zrezki v omaki, kruhovi cmoki, radič in skutni zavitek.

kleo

v petek in soboto sem jedla bolj večerjo, zaradi službe:)

danes pa:

-fižolova mineštra na gosto z polento(istrska specialiteta)

-palačinke

potem pa sprehod v vetru in sončku do sestre :)

lp

ledenka_

Pri nas danes kot se za nekonvencionalno slo familijo spodobi malo nekonvencionalno nedeljsko kosilo!

Srček in ledvičke v omaki s pire krompirjem zraven pa buhteljčki polnjeni s porom in ocvirki (tak dobri da jih že vsaka 2 dni pečemo zadnji mesec)!

Smo poskusli s cimetom posut pa je blo še celo za nas preveč ekzotično! Mogoče bi bolj šli zraven klinčki!

dare_dr

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti