Dolenc 52, vidim, da si ženska, kar iz tvojega nicka ni bilo videti.
V bazi je veliko receptov za uporabo tofuja. Jaz ti svetujem tega, ki sem ga verjetno tudi na kulinariki prebrala, morda pa tudi kaj spremenila po svoje.
Dimljen tofu narežemo na cca 5-7 mm debele rezine. V skledi pripravimo marinado iz žličke gorčice, žličke sojine omake, malo soli, malo rdeče paprike, precej česna v prahu, malo popra in žlice olja. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Dodamo še malo vode, da je marinade dovolj. V to zložimo narezan tofu in pustimo kakšno uro. Potem vse to stresemo v razgreto ponev in pustimo, da se omaka povre, tofu pa zapeče z obeh strani. Potem dodamo še malo vode ali kakšne jušne osnove, da dobimo malo omake. Pokuhamo še kakšnih pet minut, potem postrežemo.
Ko boš to enkrat pripravila, boš glede na svoj okus količine začimb priredila po svoje.
Včeraj je pri nas prišlo do sprememb. Ker je izbirčni in nemesojedi del družine šel na pico, sem spekla krvavice, zraven pa dušeno zelja na veliko česna. Krvavice so izpadle po Ežojevo. Dve sta uspeli (počili), dve pa ne.
pirnica