Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Mi smo imeli danes bolj pozno kosilo, ker smo imeli obilen zajtrk. Do dveh smo se sprehajali po mrzlem, vetrovnem barju. Potem pa smo skuhali:

pražen krompir in praženo kislo zelje in spekli par krvavic.

rosie

danes smo jedli vzunaj in sicer v gostilni naših prijateljev:

ribja juha

bakala v omakci s polento

motovilec in fižol

tiramisu

nekateri so namesto bakalaja s polento jedli škampe na buzari in zraven tagliatelle

lp

ledenka_

Včeraj: krompirjeva tortilja in solata

Danes po dveurnem sprehajanju po mrazu in vetru: goveji zrezki v porovi omaki, polnozrnat riž, solata, za posladek in nadomestilo na mrazu skurjenih kalorij pa pohorska omleta z borovnicami.

Ninja24

ežoj, seveda smo uganili, ampak, nismo rekli kar preprosto, je bilo malo ovito v stare izraze (saj veš, slovenščina......)

balenka, na dan kolin sem jaz (pred leti, ko smo to pri stari mami in teti še imeli) na furežu običajno jedla mrzlo mleko in kruh iz krušne peči. Sem se čez dan najedla vonjav (in pokušanja ......).

Danes pri nas: goveja juha z zdrobovimi žličniki (dam skoraj kraljestvo za debel pšenični zdob) in korenčkom, pečena govedina, pražen krompir s česnom ( se spomnite debat okoli tega, če se ga sploh sme dat namesto čebule itd................), motovilec z bučnim oljem. Poznoo popoldan pa jabolčni in jabolčno-skutni štrudl, čaj (smo bili zunaj in je brilo in  , se je prilegel.

rimljanka

Krvavice, zelo dobre, kisla repa, matevž, za poobedek pa še godlja - pravzaprav je bila predjed in poobedek

cervus

Danes: kisla repa, pire krompir, krvavice, polnozrnati piškoti s čokolado in kokosom

breskva

Danes: Kurja juha z zdrobovimi cmoki, pečen piščan., mlinci in zelena solata.

lp

irenakr

Juhuuu, še je živa, ta prozorna

Danes reciklaža kuhanega mesa (paradižnikova salsa, kapre, olive, česen, laški smilj /če sem si prav zapomnila ime/ teran..)

skleda radiča, pomaranče

lp

mzm

No, danes pa, se vidi, da so zimski meseci (kljub pomanjkanju in snega) in čas kolin,  ali .

Pri nas je bila danes goveja juha z rezanci, krvavice, restan  in zelena solata.

Treba bo nekaj ukrenit glede posladka po kosilu, danes je bila samo misel na slastno rezino. Moji domači so tudi cedili sline, jaz pa sem je bila deležna iz elaphusinih rok. Hvala ti, sem potešila tiste hude želje!

Balenka

Včeraj zelenjavna juha, pečen riž s kozicami, kalčki, porom in bambusom. Danes juha iz muškatne buče, pečen riž z jajčki, solata z avokadom, za mesojedca pečenka in zelje. Vikend voka.

lp, pinka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti