Danes bo pri nas juha iz hokaido buče s krutoni, pečene škarpene s čemažem in kuhanim krompirjem, zeljna solata s toplim fižolom.
rosie
Burek z lahko solato
Danes bo pri nas juha iz hokaido buče s krutoni, pečene škarpene s čemažem in kuhanim krompirjem, zeljna solata s toplim fižolom.
rosiePri nas pa bodo danes popečene bučke in pečena piščančja prsa (narezana na trakce), s kislo smetano po vrhu.
vd007
Kurja juha z ribano kašo, pražena kurja jetrca, bel fižol s črno redkvijo v solati in
.
lp
Evo, ne moreš verjamet:
včeraj sem kupil desno pakiranje kislega zelja, recimo pogojno užitno. Po nasvetu rimljanke sem kupil danes levo: zelje tako kot mora bit, aromatično, okusno, pa so en zraven drugega, pa ne velika razlika v ceni.
Pri meni danes, špecialiteta iz taga konca naše vasi: cvetoča krvavica:
Še niste slišali? Sem presenečen, saj vsak zna naredit tako, celo, lepo zapečeno hrustljavo krvavico, tale cvetoča pa ni kar tako, jaz je delam najmanj enkrat letno, je posebna tehnika. Ah, saj vam povem, saj mi ne boste recept ukradli. Gre pa tako: na maščobi prepražiš mal čebule, ( lahko mal česna, jaz ga spustim ) pol daš gor zelje, mal cimeta........... ma kak cimet ( tega sam za praznike ), mal kumine, mal popra ( no, jaz dam večkrat po mal ), vse skupaj mal prepražiš, pol daš v pekač krvavico, okoli zelje in vse skupaj v pečico na 200 stopinj za eno uro. Mal je treba zalit z vodo, ravno prav, da se krvavica lepo razcveti ( jaz že imam " grif ", zmeraj mi uspe ), in, to je to: dober tek!![]()
ežoj
ežoj,
, hvala za recept!
Danes končno nekaj, kar ni sladoled: polenta s suhim paradižnikom, olivami in zelišči, pogret pinđur
srečnež še veliko skledo radiča, pomaranče
lp
mzmšpageti z gobovo omako in zelena solata,
naša zbirčna metka oz. nejedec špagetov pa zopet
, tokrat prekajena.........
jao meni!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Balenka
Včeraj:pečena reberca,zelenjavni krožnik in domači polnozrnati kruh.
Danes za kosilo: kašnata, praženo zelje in krompir z ocvirki.
Jutri: ocvrt piščanec,riž ,zelena solata in jabolčna pita.
Lp![]()
Danes: rizo bizo in polpete, endivja ter tardeča paprika
Jutri: opet na vegi nazaj. Fižolova solata. NOM NOM
MBrandoDanes: grahova enolončnica z ječmenom, rženi kruh s čebulo
Pri nas je spet čisto preveč toplo. 20 stopinj! Zato danes: lahek tabuleh, košček ribe in solata. Običajna "sladica".![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Burek z lahko solato

Kruhove kroglice