grahova enolončnica, domač kruh
ledenka_
Lazanja iz palačink
grahova enolončnica, domač kruh
ledenka_Pri nas smo danes počistili kar je ostalo od včeraj in sicer malo riža z zelenjavo, potem sveža solata z radičem (oboje še vedno domače) in pa danes smo skuhali čisto prvo letošnjo domačo šunko. Z dimljenja skoraj direkt v lonec.
Za nas, ki nam takšno meso ne diši preveč pa zelenjavna juha in sicer iz vsega kar se je še vlačilo po zamrzovalniku - korenje, grah, koruza, cvetača, brokoli. ![]()
Aja pa eni so si za sladico privoščili kompot, jaz si bom pa zdaj sprehod.![]()
Danes
http://www.kulinarika.net/recepti/13503/mesne-jedi/svin, za prilogo eni "sfrtajčkani" makarončki, motovilec z jajci. ![]()
![]()
Cukr malo kasneje
Najprej
na terasi ![]()
![]()
Jutri
(že vem ... enkrat za spremembo
)
http://www.kulinarika.net/recepti/15394/mesne-jedi/osso , njoki, solata. Cukr (še ne vem kaj).
barbara
SOBOTA:
Kurja juhica z domačimi rezanci, kuhana kura, pražen krompir, hrenova omaka, zelena solata:

Pozdravček!
ostanki po včerajšnjih kolinah... ![]()
pa jutri bo isto...![]()
komaj čakam ponedeljek in segedin!![]()
Lotti
danes: juhe ni bilo
,zato pa krvavice, fižolova solata z veliko čebule, črn kruh, palačinke z marmelado
jutri drugi kuhajo za nas
, včasih pa paše![]()
Danes: piščančji file s papriko, polnozrnate testenine, solata z radičem
Danes domača pica in tiramisu za posladek.
tanjaj
Mi smo pa danes jedli: ciganski svinjski zrezki, pire krompir, motovilec, radič, za posladek pa jabolčni štrudelj z rozinami prelit z vanilijevo kremo....mmm
KristinaGUne zverinice se umirile, danes brez lekadola, pa me nič ne boli ( no, skor ) menda tudi vročine ni, teka pa tudi ne. Zaradi tega odšel do tiste štacune....................... ma, neee, kje bi jaz, jaz v take štacune ne hodim. Torej nakako nabavim " Deutches Suppen Huhn ", ( ma ena žval, podobna našemu piščancu, le da se zlepega ne skuha ) in od tega naredim juho. Pojedel krožnik in pol juhe in par koščkov belega mesa, teka še kar nobenega. Sem že mal zaskrbljken, da se ne bi to poznalo na kondicijo (
, uf ste žleht, jaz pa mislim za kondicijo za hodit v hribe ). Torej, danes pri meni oporavek s juho od huhna:
Uf, včeraj sem bil zdelan, nisem niti opazil, da se vrnila mi querida amiga, moram it, je pozdravit v oni drugi temi ( pa ravno sem naštudiral dekolteje natakaric na oktober festu, kot vzorec za pomladno kolekcijo, pa sem mislil dodat ene nasvete, kako nabrusiti škarje................. ah, nič, bo ostalo za drugič )
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja iz palačink

Bujta repa