SOBOTA:
Paprikaš - svinjsko meso, piščančje nogice, šampinjoni, krompir... Vse zakisano z žlico kisa:

Pozdravček!
SOBOTA:
Paprikaš - svinjsko meso, piščančje nogice, šampinjoni, krompir... Vse zakisano z žlico kisa:

Pozdravček!
| msegov je napisal/a: |
Danes bo pri nas pica.
|
No tole s pico je padlo v vodo (hvala bogu!!) in je bilo na jedilniku dušeno sladko zelje z makaroni. Zvečer pa vsak gre po svoje, ko se vrnemo pa bo padel kakšen narezek, kuhani domači konci ipd.
msegov
Pri meni danes.................... ah, temu v naši vasi rečejo thanksgiving, niti ne vem, kako se temu prav reče:
pa drugač ( tega najbrž nisem povedal ), v meni skačejo ene živalce, ki jih moram futrat z ribo, imajo zelo ostre kremplje in zobe ( videl v eni reklami na TV ) in jih ne smem pustit lačne, lahko mi še kakšno žilo pregrizejo, pol bom imel hudiča.
A ja: prav lepa hvala ( tistim, ki so doma, na Kulinarični 1A v Ljibljani ), še nerodno mi je ratalo.
Moram it, neki jamrajo, da je trba mizo ojačat...................
ežoj
Razvratnikov Joža, tebi se pa res gode ![]()
Pri nas bo danes jota z repo, kisano na tropinah, polentina torta, polnjena z artičokami, pa še malo morje trenutno neznanih prčkarij ("če" je tudi nezanemarljiv faktor), za sladico pa pomarančna torta.
lp![]()
Danes sobota 31-12-2011
Gratinirana riba s strocjim fizolom in rakci za prilogo krompir v kosih.
Široki rezanci, rozbif zrezki, omaka iz kisle smetane in senfa, zimski radič in paradižnik z balzamičnim kisom.
tjasDanes:
- nič
Bo pa kasneje:
- narezek malo tega malo onega
- puranovo bedresce se še peče z vso nafehtano, narabutano ali kako drugače pridobljeno oblogo iz čebule, jabolk, sliv, repe, korenja, zelene, petršilja, krompirja, vina, juhe.....
- voda, čaj, vino
- paškoti, rumove kuglice
- glasba
- ples
Predobedek in poobedek:
- ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(kamon lets tvist agejn..)
Aha, Miškazmokce....kdo pa je Razvratnikov Joža ![]()
![]()
?
Mygrace
Amelia, prekrasen pogrinjek in odlična hrana.Lep pozdrav na Švedsko.
Midva sva si po prelepem snežnem pohodu in kuhančku iz termuske (ne vem točno kako se zapiše) v pozabljenem seniku visoko nad meglo, pripravila pohane zrezke iz svinjske ribice , pomfri, radič, poplaknila pa s kozarčkom rujnega. Popolno, če nebi prej zvedela, da je hudo zbolel naš dragi...Drži se, zaradi sebe, zaradi vseh nas, ki te imamo radi!
mejačka
Ežoj , zakaj si pa tistga peklenščka postavil na pisemce od ( če sem prav prebrala ) Mygrace ? Pa najprej si ga zmečkal ali pa tolikokrat prebral , da zdaj zgleda čist prečvekan , a ne ?
Če berem malo med vrsticami , ti da ta
kar malo mislit ![]()
Pa lepo se imej , saj po Novem letu boljše bo ...
manca51Kosilo: rižota in rdeča pesa
Večerja: francoska solata, ješprenjčkova solata, nemška solata, krompirjeva solata z lignji
dunajski zrezek
tatarec je ostal pozabljen v hladilniku
Balenka![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zdrobovi ocvrtki s pomakami

Pohorska omleta