Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ne sonce, ne kosilo mi ni ubežalo, danes vampi:

skleda svežega zelja v solati, kruh in klementine

Kje pa je ežoj, a si jame celi ?

lp

mzm

limnol je napisal/a:

cobiss,

nobenih pomislekov nimam, samo zanima me. Med prijatelji imamo tudi dva vegana in bolj ko ju poslušam, manj mi je jasno. Zato pa tudi sprašujem.

Sonja

Verjetno je sama opredelitev veganstva (kaj se "sme" in kaj ne) povezana tudi z razlogi za tovrstno odločitev (zdravstveni, moralni ...). Tako da mislim, da je najbolj splošna opredelitev pač ta, da se ne uživajo izdelki živalskega izvora, ostalo je pa bolj stvar posameznika.

cobiss

limnol je napisal/a:

.... Med prijatelji imamo tudi dva vegana in bolj ko ju poslušam, manj mi je jasno. Zato pa tudi sprašujem.

Sonja

Da je le njima jasno, ti boš nekako že.

Pri meni danes: špargljeva juha (iz vrečke), s kroglicami (iz vrečke). Nekaj še sledi, se še ne ve, kaj bo to.

Zdaj se že ve, kaj je bilo: pečena govedina, testenine in radič s fižolom.

rimljanka

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 01.dec 2011 20:00

Beva, hvala. Bom poskusila. Danes se pripravljam na jutri, sva povabila dolgoletne prijatelje na predvolilni žur. Rezance sem že nardila, fižol kuham, še kruh spečem, ostalo pa jutri. Goveja župca z nudelčki, filana kura, dve svinjski ribici, gratinirana cvetača, pečen krompir, motovilec s fižolom, radič s krompirjem, za sladico pa po receptu od Mamemie sladico a la Queen Mary. Za to pa ne dam roke v ogenj. Upam, da bo vsaj približek. Bi bilo bolje, če bi naredila štrudelj, tam sem zares doma. No, ja!

naor

Danes, tule za vogalom nekje...roštiljada kaj pa drugač, pa proje na metre in kile. Bom menda kokodakat začela, če bo šlo tako naprej od overdose koruze

Viva Meier

Včeraj: pire krompir in sladko zelje, za tiste, ki še posebej ljubijo  meso pa še hrenovke.

Danes: prežganka, jabolčni zavitek in kompot iz kutin.

Balenka

danes: zelenjavna juha in krofi

Jannaa

Dragička: bilo bi super fajn, če bi se lahko kr pri tebi za mizo vsedla in pojedla, ker vse izgleda super dobro, pa moram k sebi domov, da še skuham. Pa rada kuham, tak da je tudi pri meni potem hitro kosilo na mizi :)

matejaoz

Jaz bi danes vampe s soncem, na lepih Miškinih krožnikih, za posladek pa bi Dragičkino papriko. V resnici pa bom danes pripravila telečjo rižoto, skoraj sigurno brez sonca.

mejačka

PETEK:

Makaronflajš, "štrucar" s krompirjem:

Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti