Sandrak, ti je že Dragička odgovorila, tudi jaz dam ostro moko, jajcaa in malo olivnega olja, shranjujam pa tako kot je na sliki.
Lp arima![]()
Sandrak, ti je že Dragička odgovorila, tudi jaz dam ostro moko, jajcaa in malo olivnega olja, shranjujam pa tako kot je na sliki.
Lp arima![]()
Jajčno testo za rezance ne rabi ne vode, ne olja (morda malo muškatnega oreščka), tako kot pravi dragička. Shranjujem jih v steklenih kozarcih, na sobni temperaturi, dovolj je že papirnata vrečka, vsaj stara mama jih je tako shranjevala. Pa pločevinaste škatle so tudi v redu.
pinka is back ![]()
lp
mzmDanes nedelja: pecene ribe, krompir v kosih, brokoli v smetanovi omaki. Ribe so se mi med pecenjem razpadle ni bilo za slikat.
Posladek: rizeva palacinka z zafraniko.
Amelia
Jaz pa vzamem za rezance vedno namensko moko - za vlečeno testo . Nikoli ne dodajam ne vode , ne olja , samo moko in jajca . Ko so res čisto suhi , jih hranim na suhem , v plastični , lahko pa tudi kartonski škatli , pokriti s čisto kuhinjsko krpo .
manca51Danes: fižolova juha, kruhovi cmoki, puranji zrezki v gobovi omaki, zelena solata, fruc rezine po moje
Danes: juha,pečenice, piščanec,krompir in mešana solata,Po kosilu sprehod, poten pa še
.
Danes gobova rižota in sadna solata z oreščki in suhim sadjem. Preveč mesa včeraj na rojstnodnevnem praznovanju...
LP
SašaDanes zelenjavna juha,slivovi cmoki
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Same pridne roke, punce in fantje!
V soboto: puran v koščkih z omako iz paradižnika in paprike + makaroni + božanska zeljna solata z radičem (negrenkim, nagruntala :)))
Včeraj kuhala tašča: goveja juha z rezanci (vidite nedeljski vzorec? :)), rižota, zeljna solata z radičem in krompirjem, posladek sosedini buhteljni z marmelado, pozno popoldne še sadna solata.
Danes: pozno kosilo z lososovimi polpeti, verjetno pire + zeljna solata s peso, posladek puding.
Jutri: kuha fant, ker je končno namontirana napa, sem predlagala golaž in polento :D
rag_dollPica+solata :)
msegovKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Mehiške taco košarice

Jabolčne kremšnite