Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Sandrak, ti je že Dragička odgovorila, tudi jaz dam ostro moko, jajcaa in malo olivnega olja, shranjujam pa tako kot je na sliki.

Lp arima

Jajčno testo za rezance ne rabi ne vode, ne olja (morda malo muškatnega oreščka), tako kot pravi dragička.  Shranjujem jih v steklenih kozarcih, na sobni temperaturi, dovolj je že papirnata vrečka, vsaj stara mama jih je tako shranjevala. Pa pločevinaste škatle so tudi v redu.

pinka is back

lp

mzm

Danes nedelja: pecene ribe, krompir v kosih, brokoli v smetanovi omaki. Ribe so se mi med pecenjem razpadle ni bilo za slikat.

Posladek: rizeva palacinka z zafraniko.

Amelia

Jaz pa vzamem za rezance vedno namensko moko - za vlečeno testo . Nikoli ne dodajam ne vode , ne olja , samo moko in jajca . Ko so res čisto suhi , jih hranim na suhem , v plastični , lahko pa tudi kartonski škatli , pokriti s čisto kuhinjsko krpo .

manca51

Danes: fižolova juha, kruhovi cmoki, puranji zrezki v gobovi omaki, zelena solata, fruc rezine po moje 

breskva

Danes: juha,pečenice, piščanec,krompir in mešana solata,Po kosilu sprehod, poten pa še .

Milži

Danes gobova rižota in sadna solata z oreščki in suhim sadjem. Preveč mesa včeraj na rojstnodnevnem praznovanju... 

LP

Saša

Danes zelenjavna juha,slivovi cmoki

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Same pridne roke, punce in fantje!

V soboto: puran v koščkih z omako iz paradižnika in paprike + makaroni + božanska zeljna solata z radičem (negrenkim, nagruntala :)))

Včeraj kuhala tašča: goveja juha z rezanci (vidite nedeljski vzorec? :)), rižota, zeljna solata z radičem in krompirjem, posladek sosedini buhteljni z marmelado, pozno popoldne še sadna solata.

Danes: pozno kosilo z lososovimi polpeti, verjetno pire + zeljna solata s peso, posladek puding.

Jutri: kuha fant, ker je končno namontirana napa, sem predlagala golaž in polento :D

rag_doll

Pica+solata :)

msegov

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti