Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

sandrak je napisal/a:

tole z rezanci je super ideja. Sam še recept mi dajte:)

Za rezance, ki mi jih zamesi multipraktik ,dam:

cca 40 dkg moke

4 jajca

1-2 jušni žlici olja

Število jajc prilagajam suhosti moke. Vode ne dodajam. Testo mora biti kar trdo.Vendar pa mora multipraktik zamesiti v kepo. Pustim počivati cca pol ure. Nato s strojem razvaljam, posušim kot opisujejo kolegice in primerno suho s strojčkom spet zrežem v rezance.

LP

silven

Goveja juha z ribanci, pražen krompir, meso iz juhe in rdeča pesa.

Goveja juha z zdrobovimi knedlčki, pražen krompir z zeljem in česnom, radič in rukola v solati, kuhana govedina iz juhe, . Za posladek: urica in pol spanja.

rosie

goveja juha z rezanci, musaka s krompirjem in mesom, popečene bučke, radič v solati, za zbirčne Metke pa faširani šnicli.

Balenka

Jaz vam pa povem, kaj sem si privoščila za posladek: skoraj dve uri sprehoda po sončku. Zdaj imam rdeča, mrzla lica in grem skuhat čaj, eno jutranjo pirino palačinko pa bom namazala s figovo marmelado in uživala na vso moč.

naor

Silven hvala. Se že delajo rezanci. A shranjujete v hladilniku?

Jutri za kosilo: domači rezanci z gobovo omakco:)

Včerajšnji jezni špageti so danes stoična omleta postali

zraven še v olje vložene, na žaru pečene bučke, skleda rdeče pese v solati

lp

p.s. včerajšnjo baklavo bi tudi sama z veseljem spet pojedla, (slikca je pomladanska),  sem samo pokazala

ežoju, na kakšen način jih bo konzumiral, če ne bo priden

mzm

Res odlična ideja za sušenje rezancev.

Danes za kosilo sarma in pire krompir, za sladico en sončen krog s kolesom in kavica v dobri družbi.

mejačka

Sandrak, kakšen hladilnik - nikakor. Rezanci se spravljajo na suhem, sicer veliko govora je bilo tukaj: 

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=219&

Za testo dam ostro moko in jajca (nič vode, nič olja).

Ko so narezani, se sušijo na prtu, z vilico jih preobračam. Ko so suhi /naslednji dan/ jih dam v plastično škatlo in pokrijem s kuhinjsko krpo. (Ravno danes so se sušili, včeraj narejeni).

Pozdravček!

Danes; goveja juha z domačimi rezanci, pečen,  pečen  z mešano zelenjavo,skleda radiča in princeske

Lp arima

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti