Danes paella in solata iz pečenih paprik. ![]()

Mandljeva juha ajoblanco
Danes paella in solata iz pečenih paprik. ![]()
danes: malo ješprenjeve juhe, pire krompir, kisla repa, krvavice. Posladek bo, najverjetneje, pozno popoldan: pečene kutine
Danes: tople kumare s hrenovkami.
gobica1402Danes pri nas za nekatere jota, za druge ocvrte melancane in solata.
rosievčeraj: gratinirana zelenjava s sirom
danes: puranja pečenka, mešana solata, pečeno kitajsko zelje
Danes: kokošja juha z ribano kašo, lazanja, zelena solata
Po včerajšnji ribji polomiji, se odločim pogledat v metropolo, kako je kaj pri njihovem ribniku. Imajo, ribe, nič smrdeče. Nabavim, pol si mislim, grem dragički na kavo: ona na balkonu, jaz spodaj hupam.......... nič, ali ne sliši, ali se pa dela. Vidim, nič ne bo, pol si mislim, še je kulinaričark v metropoli, grem " ta novi", pol se spomnem, da to ne bo kar tako šlo, bo me ustavila, pa večerja, pa nimam pižame s sabo ( saj je ne rabiš, bo rekla )..........
Ah, Nič, se obrnem: pravac domov. Pripravim tole tihožitje ( dišeče ):
pol si rečem: škoda pokvarit tihožitje, nič ne bom jedel!![]()
Danes pri nas (je že bilo):
- kostna juha s kupljenimi rezanci in domačim peteršiljčkom in korenčkom...
- dušen riž (ne domač)
- skleda rdečega in rumenozelenega zelja z rjavim fižolom (iz konzerve) in velik česna (je pisalo dežela uvoza Italija, dežela izvora Kitajska
)
- mesojedi bodo najbrž "nekam nujno skočil" (beri: na kebab)
Posladek:
- tega pa ne smem povedat![]()
![]()
slive, mene
ive, a
(to sem jaz) iva (
)
, za drugog (to je recimo ta:
)![]()
(umretću)
(zaradi premajhnega asortimana smeškov je zgornji okrasek eno navadno rebusoidno skrpucalo, se globoko opravičavam
)
Mygrace
![]()
, ežoj, ne stradat, lepo te prosim, tihožitje bo že še...
Danes smo spet tolkli "pirin ričet", brez mesa in palačinke, polnjene s cvetačo, porom in ohrovtom
aja, spodaj pa bučina omaka
lp
mzm
PETEK:
Goveja juhica z domačimi rezanci, podvarak (kislo zelje) s kuhano šunko, pečenice, beli žganci z ocvirki in domačo kislo smetano, jabolčni štrudl in velikoooo objemov ter poljubčkovvvv.
P.S. Zelje je bilo slano, ker se zraven dušila sušena šunkica.
Foto-termina ni bilo.
Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Mandljeva juha ajoblanco

Svedri s parmezanovo kremo