![]()
al bo ena vesela, ežoj!
Pri nas je še vedno mineštra na jedilniku, skleda endivije s krompirjem in zajtrk za prilogo
so eni taki čudni dnevi ![]()
![]()
lp
Aja, bi kmalu pozabila: arima, res lepo si predstavila jedilnik![]()
mzm ![]()
![]()
al bo ena vesela, ežoj!
Pri nas je še vedno mineštra na jedilniku, skleda endivije s krompirjem in zajtrk za prilogo
so eni taki čudni dnevi ![]()
![]()
lp
Aja, bi kmalu pozabila: arima, res lepo si predstavila jedilnik![]()
mzm ![]()
Sem globoko upala, da mi bo danes prizanešeno..
Ni mi bilo.
Torej današnja pokora:
- kostna juha (hvalabogu skuhana že včeraj) z gresovimi knedlčki (sama nardila)
- v trebušno votlino filan piščanec (nekako nisem bila pri močeh da bi kožo stran vlekla)
- mlinci (5 minut dela, to je okej)
- sem se rdečega zelja usmilila in ga nisem dušila, je šlo na hitro..sek sek sek v solati
- pod nujno čaša krepčilnega
- to bi bilo približno vse
- aja, zajtrka za predjed ni bilo
Posladek:
- je že to dost, da lahko pokonci stojim
(kolk bi men zdele vampi pasali)
Ezoj, kar sem mi disijo, samo enkrat mi jih je uspelo kupiti tukaj in to v Stockholmu ze skuhane in zmrznjene na trznici Hötorget.![]()
Danes: fižolova juha s čičeriko, korenjem in testeninami, čokoladna krema s cimetom
tokrat prav po starinsko:
kostna juha s krpicami, ocvrt piščanec, pražen krompir, endivija in radič s fižolom, orehova rolada (pa seveda tekoče zadeve po želji)
SonjaVse se je spremenilo - obiski odpovedani -bolnišnica na koncu mesta-vsi kihamo, kašljamo....- zato goveja juhica, krompir, meso iz juhe ( v sili tudi to gre), pa malo piščančka, solata, zacher torta pa je končno dokončana in čaka na jedce....Praznovanje prestavljeno.....
Do nadaljnega juhica in čajčki.....
Kjer je volja, tam je pot. TrixiAmelija, pridi spet kaj v Slovenijo, te počastim z vampi pri Starem tišlarju.
mejačkaMi smod anes imeli obisk pa sem pripravila malo več, smo obujali spomine na eno potovanje, in obroki so bili temu primerni. Uzbekistan torej.
Za predje skuta s kumarami, mlado čebulo in koprcem:
Potem ena od značilnih juh, z govedino, korenjem, ploščatimi rezanci in ponovno - koprc:
Vmes malo ploščatega kruha z vzorčkom:
Za prilogo je bil pilav c čebulo, korenčkom in rozinami (tako okusnega riža že doollgggooooooo nisem jedla), potem pa piščanec, polnjen s kutinami, jagnjetina s česnom, čebulo in - še enkrat koprc, dušena govedina Samarkand in mesne kroglice s kuminom in še nekimi mešanimi začimbami, ki sem jih tam kupila. Zraven svežazelenjava, pa njihova značilna solata z zeljem in korenjem ter mlado čebulo in veliko kopra, že spet.
Piščanec s kutinami na rižu z rozinami
Jagnjetina
Mesne kroglice Taškent
Govedina a la Samarkand:
Za sladico je bil tirmaisu, ki ga je prinesla prijateljica, pa orehova potica in kupljene rezine z marmelado, prelite s čokolado. Kva, jasno. Od predjedi naprej pa seveda vinska spremljava, sauvignon je bil odličen, kot običajno ...
NEDELJA:
Kurja juhica s knedli, marinirane in pečene puranje perutničke, dušeno rdeče zelje, pečen krompir premazan z olivnim oljem, peteršiljem in česnom, zelena solata z rdečo peso:

Pozdravček!
Pritisk,cuker,holesterol pa ne vem kaj vse še....
Zato živimo zdravo!
Včeraj..Fižolovo-zeljna solata z čiliji in bučnim oljem.
Danes bo pa krumpantoč iz pečice in domača rdeča pesa v solati.
polarbearKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Skutna pita

Lazanja z bolonjsko omako