Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

al bo ena vesela, ežoj!

Pri nas je še vedno mineštra na jedilniku, skleda endivije s krompirjem in zajtrk za prilogo

so eni taki čudni dnevi

lp

Aja, bi kmalu pozabila: arima, res lepo si predstavila jedilnik

mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 05.nov 2011 17:01

Sem globoko upala, da mi bo danes prizanešeno..

Ni mi bilo.

Torej današnja pokora:

- kostna juha (hvalabogu skuhana že včeraj) z gresovimi knedlčki (sama nardila)

- v trebušno votlino filan piščanec (nekako nisem bila pri močeh da bi kožo stran vlekla)

- mlinci (5 minut dela, to je okej)

- sem se rdečega zelja usmilila in ga nisem dušila, je šlo na hitro..sek sek sek v solati

- pod nujno čaša krepčilnega

- to bi bilo približno vse

- aja, zajtrka za predjed ni bilo

Posladek:

- je že to dost, da lahko pokonci stojim

(kolk bi men zdele vampi pasali)

Mygrace

Ezoj, kar sem mi disijo, samo enkrat mi jih je uspelo kupiti tukaj in to v Stockholmu ze skuhane in zmrznjene na trznici Hötorget.

Amelia

Danes: fižolova juha s čičeriko, korenjem in testeninami, čokoladna krema s cimetom 

breskva

tokrat prav po starinsko:

kostna juha s krpicami,  ocvrt piščanec, pražen krompir, endivija in radič s fižolom, orehova rolada (pa seveda tekoče zadeve po želji)

Sonja

Vse se je spremenilo - obiski odpovedani -bolnišnica na koncu mesta-vsi kihamo, kašljamo....- zato goveja juhica, krompir, meso iz juhe ( v sili tudi to gre), pa malo piščančka, solata, zacher torta pa je končno dokončana  in čaka na jedce....Praznovanje prestavljeno.....

Do nadaljnega juhica in čajčki.....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Amelija, pridi spet kaj v Slovenijo, te počastim z vampi pri Starem tišlarju.

mejačka

Mi smod anes imeli obisk pa sem pripravila malo več, smo obujali spomine na eno potovanje, in obroki so bili temu primerni. Uzbekistan torej.

Za predje skuta s kumarami, mlado čebulo in koprcem:

Potem ena od značilnih juh, z govedino, korenjem, ploščatimi rezanci in ponovno - koprc:

Vmes malo ploščatega kruha z vzorčkom:

Za prilogo je bil pilav c čebulo, korenčkom in rozinami (tako okusnega riža že doollgggooooooo nisem jedla), potem pa piščanec, polnjen s kutinami, jagnjetina s česnom, čebulo in - še enkrat koprc, dušena govedina Samarkand in mesne kroglice s kuminom in še nekimi mešanimi začimbami, ki sem jih tam kupila. Zraven svežazelenjava, pa njihova značilna solata z zeljem in korenjem ter mlado čebulo in veliko kopra, že spet.

Piščanec s kutinami na rižu z rozinami

Jagnjetina

Mesne kroglice Taškent

Govedina a la Samarkand:

Za sladico je bil tirmaisu, ki ga je prinesla prijateljica, pa orehova potica in kupljene rezine z marmelado, prelite s čokolado. Kva, jasno. Od predjedi naprej pa seveda vinska spremljava, sauvignon je bil odličen, kot običajno ...

mamamia

NEDELJA:

Kurja juhica s knedli, marinirane in pečene puranje perutničke, dušeno rdeče zelje, pečen krompir premazan z olivnim oljem, peteršiljem in česnom, zelena solata z rdečo peso:

Pozdravček!

Pritisk,cuker,holesterol pa ne vem kaj vse še....

Zato živimo zdravo!

Včeraj..Fižolovo-zeljna solata z čiliji in bučnim oljem.

Danes bo pa krumpantoč iz pečice in domača rdeča pesa v solati.

polarbear

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti